Acer Aspire One D255E-N55CQcc

Acest netbook Acer Aspire One D255E-N55CQcc cu procesor Intel Atom N550 de 1.5 giga, 2 giga de RAM şi hard de 320GB şi culoare brown (maro) e unul destul de popular. O alternativă mai ieftină ar fi D255E-13CQcc şi aş putea spune că mai vine ca o alternativă la AO522-C5Dgrgr sau la D255-2DQkk. O alternativă e D255E-N55DQkk, care e la acelaşi preţ bun Vezi prețul special de azi ».

M-am gândit la achiziţia unui astfel de mini laptop, iar acest netbook ar fi cea mai bună variantă deoarece are procesor dual core, 2 giga de RAM, deci este performant, şi arată foarte bine. Pentru cei care cred că ecranul e prea mic pot spune că i se poate conecta un monitor extern.

Poze

Mai jos sunt câteava poze cu modelul de netbook Acer Aspire One D255E-N55CQcc. Prima poză este cu modelul maro (brown), iar restul sunt poze cu modelul negru (diamond black). Culoarea maro este inspirată de modelele de laptopuri de la Asus şi aici mă refer în special la modelele Asus k52, x52 şi a52.

Aşa arată expus, iar un carton lipit de ecran subliniază faptul că mini laptopul vine cu sistemul de operare al celor de la Google adică cu Android care e un fel de Linux pentru echipamente mobile ca telefoane mobile şi netbook-uri. Prezenţa acestui OS face şi aparatul mai ieftin. 🙂

Deschis
Aproape la 180 grade


Foarte interesant la acest model este faptul că poţi rabata ecranul aproape la 180 de grade. Acest lucru e util dacă vrei să conectezi un monitor extern la acest mini PC ca mai apoi să vizionezi un film sau ceva de genul şi dacă vrei să foloseşti tastatura lui. Un monitor extern poate fi conectat doar prin VGA pentru că din păcate nu are HDMI. (Conectivitate de tip HDMI este prezentă doar la modelul mai nou, adică la 522 despre care voi scrie în curând pentru că este un gadget de top)

Specificaţii tehnice

Specificaţiile tehnice ar fi procesorul dual core Intel Atom model N550 cu frecvenţa de 1,5 gigaherţi. Ecranul este unul de 10,1 inci la o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli de tip LCD LED. Memoria este de 2 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066 megaherţi. Hardul este unul de tip Serial ATA cu 5400 rotaţii pe minut, iar capacitatea lui este de 320 de giga. Placa video este una GMA integrată model 3150 de la Intel. Pe partea de de sunet stă bine deoarece are difuzoare stereo. Mai are o cameră web de 1,3 megapixeli şi cititor de carduri. Şi pe partea de conectivitate stă destul de bine având intrare audio, usb 2.0, port VGA, microfon, reţea fără fir b/g/n. Bateria este una de 6 celule, deci puteţi să-l folosiţi destul de mult fără a-l alimenta.

Este maro şi are o greutate aproximativă de 1,25 kilograme.

Alternative

Spuneam că acest netbook Acer Aspire One D255E-N55CQcc vine ca o alternativă la netbook-ul AO522-C5Dgrgr şi aşa este. Varianta cu AMD Fusion este ceva mai performantă în sensul că redă perfect filmele FullHD, adică 1080p.

Plusuri şi minusuri

Cel mai mare dezavantaj vine de la imposibilitatea redării filmelor 1080p, dar este un netbook destul de performant şi rulează perfect Windows 7 Ultimate datorită procesorului dual core şi a celor 2 giga de RAM de tip DDR3.

Un alt minus este faptul că nu are Windows instalat, dar de aceea este şi mai ieftin. }n schimb vine cu sistemul de operare ANnroid, dar eu vă recomand să intslaţi Windows 7 pe el. 😉

Preţ

Vine la un preţ de aproximativ 1000 lei şi pot spune că nu e nici ieftin şi nici scump.

Concluzie

Dacă vrei cel mai performant netbook de pe piaţă şi unul cu stil atunci trebuie să alegi acest netbook Acer Aspire One D255E-N55CQcc deoarece sigur nu vei da greşi.

Te-ar mai putea interesa

11 comentarii la „Acer Aspire One D255E-N55CQcc”

 1. Nu are BIOS? Probabil o făcut mişto de tine, pentru că eu nu am auzit de netbook-uri sau laptopuri fără BIOS… Probabil a vrut să-ţi spună că nu are unitate DVD, care nu o găseşti pe nici un netbook. În fine, dacă vrei să instalezi Windows 7 pe el ai nevoie de un stick (memorie USB de cel puţin 4 giga). Copiezi sistemul de operare pe acesta ca şi cum l-ai băga pe un DVD.

  Dacă chiar vrei să-ţi iei o memorie USB recomandarea mea ar fi un Kingston de 8 giga (vezi link http://bit.ly/hRPAvL ) care are un preţ de circa 44 de lei. Aceasta este singura modalitate de instalare. Succes!

 2. am mai instalat win 7 de pe usb, nu asta-i problema. netbook-ul are pe el linpus (- un fel de linux dupa cate vad eu ce deriva din fedora). explicatiile celor de la emag au fost ca nu are bios si ca nu se poate seta sistemul sa booteze de pe usb. imi povestea ceva ca e la fel ca la mac si inca o poveste despre un emulator de bios … poate e cineva care l-a avut in mana?

 3. Am căutat pe internet şi cred că acest link te-ar putea ajuta …
  Din câte am înţeles trebuie să introduci un flash drive (acolo zice de un floppy disk) cu Setup-ul Linux-ului şi să-l ştergi cu acesta şi mai departe…

 4. @JB Wolf Am varianta cu 1GB si pot spune ca se poate instala windows 7. Nu stiu daca are bios dar un prieten de-al meu mi-a instalat windows in 10 minute.

 5. Cel pe care l-am avut in mana w-e-ul acesta a fost cu Linpus Lite for MeeGo instalat. Intr-adevar are bios, se poate seta sa boot-eze de pe usb si se instaleaza de aici win7. Autonomie foarte buna. Mersi.

 6. Eu detin un astfel de netbook si are bios si se poate instala windows 7 ultimate fara probleme

 7. ce naiba, orice pc are bios, fie desktop, laptop sau netbook. iar metoda cea mai utilizata de a accesa bios-ul este de a tine apasata tasta delete cand pornesti sistemul.

  ps: sunt convins ca nu ma insel, totusi poate exista sisteme care nu ofera acces la bios sub nicio forma. totusi si acelea trebuie sa aiba bios.
  pps: nu stiu care e treaba cu tabletele, desi, din nou, si ele ar trebui sa aiba bios, altfel nu-nteleg cum functioneaza. ma refer la tablete care ruleaza windows sau linux. stie cineva mai multe pe tema asta?

 8. S-ar părea că tabletele, telefoanele și Mac-urile nu au BIOS accesibil. La laptopurile noi BIOS-urile sunt tot mai sărace în opțiuni și se tinde spre limitarea accesului spre el.

 9. ce e foarte prost la el ca se incalzeste extrem de tare, intr-o ora frige pe fund, am pus termometrul si are peste 50 grade, in rest sunt fff multumit de el

Comentariile sunt închise.