≡ Meniu

Acer Aspire One D255E-13CQcc

Acest netbook Acer Aspire One D255E-13CQcc vine ca o alternativă mai ieftină (costă puțin având un preț bun Vezi prețul special de azi) la D255E-N55CQcc care are 2 giga de RAM. Este un mini laptop care arată bine şi e performant deşi are doar 1 giga de RAM.

Păreri pro şi contra

Pro achiziţia acestui laptop ar fi performanţele datorate procesorului Intel şi memoriei RAM de tip DDR3, autonomia mare, aspectul de nota 10 a mini laptopului şi preţul mic al acestuia. Alte plusuri ar fi faptul că are o autonomie de până la 8 ore, iar greutatea este mică.Contra ar fi faptul că are 12 luni garanţie şi doar 1 giga de RAM.

Poze

Arată exact ca modelul de 2 giga.

Expus

Deschis

Aproape la 180 grade

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Acer Aspire One D255E-13CQcc are un procesor Intel Atom N455 care e unul single core la 1,66 gigaherţi. Diagonala ecranului este una de 10,1 inci la o rezoluţie de 1024 pe 600 pixeli, iar ecranul este unul de tip LCD LED. Memoria instalată este una de 1 giga şi suportă maxim 2 giga, dar din păcate singurul slot este ocupat. Frecvneţa memoriei este una de 1066 megaherţi. Hardul este unul de 250 de giga la 5400 rotaţii pe minut şi e legat pe Serial ATA. Placa video este una integrată de la Intel, adică un GMA 3150. Pe această placă video rulează perfect filmele 720p, deci HD şi merg şi unele jocuri.
 Mai are difuzoare stereo, web cam şi cititor de carduri. Pe partea de porturi are o intrare audio, USB-uri 2.0, un VGA, un microfon şi un port LAN. Iar pe partea de comunicaţii are reţea 10/100 şi reţea wireless LAN b/g/n. Bateria acestui Acer D255E este una de 6 celule şi asigură o autonomie de lucru de până la 8 ore. Greutatea este una mică, adică mini laptopul Acer Aspire One D255E cântăreşte undeva la 1,25 kilograme. Despre culoare pot spune că este maro, iar sistemul de operare cu care vine este Linux.

Concluzie

Acest netbook Acer Aspire One D255E-13CQcc este unul perfect în cazul în care îţi doreşti un ultraportabil ieftin, performant şi de calitate. Cum ziceam, vine cu Linux, dar eu recomand să instalaţi un sistem de operare de la Windows. De preferat ar fi Windows 7 pe 32 de biţi şi cu suport Aero (ferestre transparente). Se poate instala şi Windows XP, dar mie nu-mi place XP-ul pentru felul în care arată şi datorită faptului că trebuie să cauţi mult după drivere.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu