Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Acer Aspire One AOD257-N57Ckk

Dacă te interesează un mini laptop performant atunci acest netbook numit Acer Aspire One AOD257-N57Ckk ar fi ideal pentru tine deoarece preţul e mic şi e performant. Îl recomandă ecranul de 10,1 inci, procesorul Inte Atom N570 (dual core), cei 2 giga de RAM de tip DDR3, hardul d e320 de giga şi bateria care ţine undeva până la 8 ore. Acesta mai este numit și Aspire One D257-N57Ckk. Este un mini laptop ideal pentru stat pe internet, ascultat muzică şi vizionat filmuleţe pe Youtube, chiar şi HD. Ca alternative aş putea recomanda Acer AO Happy2 deoarece au aceleaşi specificaţii tehnice şi preţ, dar diferă aspectul exterior. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Logo

Deschis

Specificaţii tehnice

Acer AOD257-N57Ckk este un netbook cu procesor Intel Atom dual core model N570 şi are un ecran LED de 10,1 inch la rezoluţia de 1024 pe 600 pixeli. Acer D257 are instalaţi 2 giga de RAM de tip DDR3 şi nu i se mai pot adăuga RAMi. Hardul este unul de 320 de giga la 5400 rotaţii pe minut şi eu zic că este suficient de încăpător. Are la bord o placă video integrată model 3150 de la Intel, iar pe partea de multimedia are difuzoare stereo, webcam şi cititor de carduri. Placa video a acestui Acer D257-N57Ckk este una decentă, dar merg şi jocurile pe ea.

Bateria ţine undeva până la 6-8 ore datorită faptului că are 6 celule. Greutatea este una mică, adică de 1,3 kilograme, este negru-maro şi vine cu Linpus Lite ca sistem de operare.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin (preţ de circa 999 lei), e perfomant (procesor dual core şi 2 giga de RAM), arată bine, iar bateria ţine mult.
Contra: nu are HDMI. Dar, nici nu aveţi ce face, în majoritatea cazurilor, cu o conexiune.

Concluzii

Acest AOD257-N57Ckk este un mini laptop performant şi arată bine, iar preţul este unul foarte mic având în vedere că este o apariţie nouă. Vine cu Linux, dar eu vă recomand să-i instalaţi Windows 7 pentru a nu avea probleme cu driverele. Se poate instala şi Windows XP, dar va trebui să căutaţi mult după drivere, pe când la Windows 7 la un Windows Update se instalează toate driverele automat. 😉 Trebuie să ştiţi că vor merge şi filmele Full HD (1080p – Blu-ray), dar vă trebuie nişte codecuri bune setate corespunzător ori să rulaţi filmele în VLC cu setările corespunzătoare. Vor merge şi jocurile, dar eu nu recomand să forţaţi acest Acer D257 cu jocuri sau filme Blu-ray deoarece este făcut pentru navigare pe Internet, stat pe mess, ascultat muzică şi sarcini elementare, şi nu pentru gaming. Așa arată:

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Octavian

    Este primul de pe lista mea de cumparaturi pentru ca este foarte ieftin si vine cu procesor dual. Oare are microfon sau trebuie sa-mi cumpar unul separat?

  • Naşul

    Erau modele mai vechi care nu veneau cu microfon, dar mai nou toate au microfon în drept cu camera web.

Lasă un comentariu