Acer Aspire One AO756-887BCss

Un laptop de 15 inci nu e accesibil pentru oricine și nu toți vor un ecran mare, ci îi interesează doar portabilitatea și imaginea HD. De aceea și-au făcut apariția laptopurile de 11.6 inci care tind să înlocuiască netbookuri – laptopurile de 10 inci. O recomandare pentru voie e Acer Aspire One AO756-887BCss care e o variantă pe argintiu a acestei serii AO756. Vine și în alte culori (roșu, negru, albastru), însă pe argintiu e mai elegant iar tastura iasă în evidență. Performanțele sale sunt decente având în vedere că are procesor Intel și nu AMD. Un astfel de model AO756-887BCss are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe argintiu
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul e destul de performant având în vedere că se dorește a fi un laptop de tip office, deci pentru: navigare web, aplicații, filme și muzică. E un model mai nou dar nu e mai bun decât un Pentium deoarece e un Intel Celeron 877 de 1.4 GHz. S-a optat pentru un procesor cu o frecvență mică deoarece bateria sa e de doar 4 celule care oferă în acest caz, vreo 3-4 ore de funcționare.

Calitatea imaginilor e destul de bună deoarece rezoluția ecranului e identică cu cea a ecranelor de 15 inci – 1366 cu 768 pixeli. Deci densitatea pixelilor e peste medie și vă poate fi de folos în cazul în care vreți să vizionați un filme HD pe un TV conectat la HDMI. Multitaskingul e excelent cu cei 4GB memorie, iar spațiul de stocare e mai mult decât suficient – 500GB.

Dotările sale sunt cele standard, însă sunt și câteva dotări speciale: cameră web HD, HDMI și baterie de 4 celule. Mă refer la faptul că nu se găsesc pe orice laptop mic și vă pot fi de folos. Deoarece are doar Linux, vă recomand un sistem de operare mai funcțional – Windows 7 sau 8 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are 4GB RAM (cât un laptop de 15 inci), HDMI (pentru vizionarea de filme 720p pe un ecran mai mare), cameră web HD (ideală pentru cei ce folosesc Skype), preț mic, ecran HD și aproape la fel de greu cât un netbook.

Minusuri: autonomia nu e prea grozavă.

Concluzie

Acest Acer AO756-887BCss e un laptop de dimensiuni reduse care poate fi următoarea voastră alegere în cazul în care aveți un monitor sau televizor pentru vizionat filme și vă doriți portabilitate. Jos am pus o prezentare a acestei serii pentru a vă face o idee:

Te-ar mai putea interesa