Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr

Un netbook interesant este acest netbook Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr cu AMD Fusion, adică cu procesor AMD C-50 de 1.0GHz, 1 GB RAM, hard de 250GB, Microsoft Windows 7 Starter şi de culoare verde. Vine ca o alternativă la D255E-N55CQcc, dar costă puţin mai mult, adică undeva la 949 lei.

M-am gândit şi eu l-a achiziţia unui astfel de mini laptop în special datorită faptului că redă filmele foarte bine şi arată bine.

Poze

Ştiu că laptopul prezentat în acest articol este unul verde (green), dar cam aşa arată toate, doar capacul diferă. Cel de mai jos (din imagini) este unul diamond black, adică negru diamant.

Tastatură
Conectivitate

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Acest netbook Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr vine cu procesor dual core AMD C-50 care are o frecvenţă de 1 giga. Diagonala ecranului este de 10,1 inci, are o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi este de tip LCD LED. Deci, ecranul redă perfect formatul 720p deoarece este unul HD.

Memoria RAM este de tip DDR3, iar pe acest mini laptop este instalat o memorie de 1 giga la frecvenţa de 1066 megahertz. Are un slot de memorie, iar dacă vreţi să mai puneţi RAM atunci va tebui să cumpăraţi o memorie de 2 giga.
Hard discul este unul de 250 giga de tip Serial ATA şi are 5400 rotaţii pe minut.
Placa video este una integrată de la AMD, adică 6250, dar este una care suportă redarea de filme 1080p, adică Full HD.
Are un difuzor, cititor de carduri şi cameră web.
Pe partea de conectivitate stă foarte bine deoarece are port HDMI pe lângă VGA, port microfon, intrare audio, usb 2.0, fuportă standardul N pentru reţeaua fără fir.
Autonomia de lucru este undeva la 6 ore datorită bateriei cu 6 celule. Iar despre greutate pot spune că are undeva la 1,3 kilograme.

Vine cu Windows 7 Starter, dar e mai bine să instalaţi alt Windows 7 (Home, Ultimate sau altul) deoarece acesta nu are suport Aero (ferestre transparente).

Păreri pro şi contra

Contra achiziţiei acestui netbook ar fi faptul că nu are 2 giga de RAM, dar se pot procura pe parcurs cu vreo .
Pro achiziţia acestuia ar fi posibilitatea de a reda filme 1080p, performanţă ridicată datorită procesorului dual core şi memoriei RAM de tip DDR3, conectivitate HDMI prin care se poate conecta un monitor extern care are HDMI pentru a vedea filme la calitate superioară, autonomie ridicată datorită celor 6 celule, preţul relativ mic şi designul atractiv.

Preţ

Costă undeva la 1300 lei, iar peste ceva timp poate va fi mai ieftin (1000 lei) ca resigilat.

Alternative

O alternativă interesantă este D255E-N55CQcc care este mai ieftin şi are 2 giga de RAM. Nu redă filmele 1080p, dar arată foarte bine şi e foarte performant. Nu prea există alte modele cu AMD Fusion în sensul că există câteva dar acelea costă peste 2000 de lei şi nu cred că cineva ar da atât (peste 20 de milioane) pe un mini laptop. Un model care costă peste 2000 de lei este Sony Vaio VPCYB1S1E/S cu procesor E-350.

Gaming şi performanţe

Cum ziceam anterior, datorită plăcii video (ATI Radeon HD 6250) acest netbook redă perfect filme 1080p. Şi se descură destul de bine şi cu jocurile, dovadă o face clipul de mai sus care arată că jocul StarCraft 2 merge destul de bine pe acest AO522.

Concluzie

Acest netbook Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr este unul foarte performant şi capabil, dar nu era rău dacă avea 2 giga de RAM.

Dacă vă interesează să mai puneţi RAM în el atunci trebuie să ştiţi că are doar un slot şi trebuie să înlocuiţi memoria existentă de 1 giga cu una de 2 giga de tip DDR3 care costă undeva la .

Mai trebuie să ştiţi că puteţi conecta un monitor extern sau un TV prin VGA sau HDMI, dar HDMI-ul este mai bun deoarece este o conexiune digitală (e viitorul) pe când VGA-ul este o conexiune analogică, deci depăşită.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr”

 1. „VGA-ul este un analogică, deci depăşită.” de unde si pana unde? pe cand suporta „conexiunea VGA” 1600×1200 nici nu se auzea de HD.

 2. Am greșit. Am vrut să scriu că această conexiune e depășită. HDMI e viitorul, fără dar și poate. Chestia e că la VGA se transmite analogic, iar la HDMI se transmite digital și nu e neaparat o problemă de rezoluție ci una de modulare/decodare (timpi de răspuns în plus la VGA etc). E mult de explicat.

 3. Prin HDMI transmit video si sunet cu acelasi cablu in televizor HD. De acolo am un sistem de boxe.
  Fara HDMI ar trebui sa scot prin VGA video in TV si separat sunetul in sistemul de boxe.
  Astept cu nerabdare viitorul transmisiei de date HD: WHDI = wireless HD

 4. Păi există ceva asemănător, adică DLNA, dar este întâlnit mai mult la TV-urile noi.

 5. spune-mi, te rog, are microfon incorporat? si nu ma refer la mufa de intrare, ci la microfon propriuzis. tind sa cred ca nu, dar ar fi un avantaj pentru telefonie online prin clienti de messenger, mai ales ca sta bine la camera web, cu cei 1.3mpx.
  avantajul pe care le are acest notebook fata de platforma intel este ca amd a ales sa imparta mai just puterea totala intre cpu si gpu. placa video oferita de intel e foarte slaba deoarece atom-ul tine sa atraga printr-o putere specificata de peste 1.5ghz. doar ca utilizatorul obisnuit nu prea stie ca n-are nevoie de atat pentru a rula un browser, a vedea niste poze sau a asculta muzica. amd in schimb a ales sa suporte un procesor mai slab cu un chipset video mai performant, combinatie care in final e deasupra sistemului pus in miscare de atom. avantajele sunt evidente inca inainte de a incepe orice test: rezolutiile maxime spun de la sine pe ce se bazeaza fiecare platforma in parte, iar aici amd castiga mult. pentru mine este unul din factorii decisivi, iar 1024×600, cat ofera atom, este ok doar atata timp cat nu exista alternativa.

  ps: iar directx11 pe un netbook imi pare uimitor, desi sunt convins ca atunci cand vine vorba de gaming nu ar avea ocazia sa demonstreze cine stie ce la acest capitol.
  pps: singurua nemultumire pe care o am e legata de partea audio: o singura boxa nu prea se justifica, mai ales intr-un sistem optimizat pentru multimedia de calitate superioara.

 6. Ca la laptopuri, microfonul este lângă webcam. Dacă e să comparăm APU-ul AMD cu procesorul Atom și placa video de la Intel tot Intel e mai tare la unele capitole. 😉

Comentariile sunt închise.