Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass, ultrabook cu touchscreen

Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass e unul dintre cele mai bune ultrabookuri de pe piață și spun asta deoarece are un Core i5, SSD și design premium. Chiar dacă ecranul de 14 inci nu prea e așa de mare, greutatea ultrabookului e mai reduse decât cea a unuia de 15 inci. Finisajele sunt pe argintiu și deci nu e ca și la modelele M3 ori din alte serii. Acel PT din cod sugerează că are ecran tactil, dar nu e unul oarecare ci cu unul gesturi. Deci puteți să-l folosiți în loc de mouse, însă uneori tot e nevoie să folosiți touchpadul (pentru click dreapta). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e același ca și la restul modelelor M5, iar dacă vă plac jocurile alegeți cele cu terminație G (de la gaming).

Așa arată
Așa arată
De aproape
De aproape

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 model 3317U nu e unul foarte nou dar e suficient de performant pentru aplicații. Acesta oferă și o placă video Intel decentă dar nu foarte bună pentru jocuri. O recomand pentru a obține o autonomie mare și temperaturi mai mici. Ecranul de 14 inci nu e cu mult mai mic decât cel de 15.6 inci, iar rezoluția e aceeași. Memoria RAM de 6GB e dispusă pe un singur slot, astfel nu poate fi mărită dar nici nu nevoie de upgrade-uri nici măcar pe viitor.

Are două medii de stocare: un hard SATA de 500GB și un SSD de 20GB. Aș fi preferat un SSD mai mare deoarece pe 20GB nu prea se pot stoca multe programe (dacă e și sistemul de operare). Apreciez că are Windows 8 preinstalat și e versiune de 64 de biți. Dotările le cunoașteți deja de la alte laptopuri de aceea nu le vo mai prezenta.

Bateria de 4 celule oferă cam 6-8 ore autonomie în mod office. Din acele porturi USB, are și un port USB 3.0 cu funcție de încărcare (pentru tablete, telefoane, camere foto sau playerele portabile). Culoarea aleasă îi dă un plus de eleganță și îmi place mai multe decât negrul (e vorba de aluminiu).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecranul acceptă gesturi, încărcare unui gadget prin USB, autonomie mare și bluetooth.

Minusuri: probabil că e prețul.

Concluzie

Acest Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass e unul dintre modelele serie M5, dar cu ecran HD și cu tehnologie touch. faptul că acceptă gesturi, puteți roti, mări sau micșora imagini după bunul plac. Jos am pus un clip corespunzător.

Te-ar mai putea interesa