Acer Aspire M3-581PT-33216G52Makk, ultrabook cu configurație office

După cum bine știți ultrabookurile sunt tot mai diversificate și tind să înlocuiască actualele laptopuri. Însă, întotdeauna laptopurile vor fi alegeri mai atractive datorită prețului și de aceea nu cred că veți opta neapărat pentru eleganță și portabilitate superioară. Acer Aspire M3-581PT-33216G52Makk e o recomandare interesantă deoarece are un procesor Core i3 cu consum redus, SSD de 60GB, Windows 8 preinstalat și ecran tactil. Cele cu ecran tactil au acel PT în codul sau numele său. Un laptop cu configurație similare îl puteți găsi la un preț mai atractiv, însă nu e la fel de elegant și nu are SSD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Toate modelele M3-581 arată la fel doar că acesta aduce o atfel de configurație și tehnologie senzitivă pentru ecran. Sincer nu prea mai văd rostul touchpadului cât timp ai ecran senzitiv (poate doar dacă vreți să folosiți butonul din dreapta al touchpadului).

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul nu e unul Haswell ci unul Ivy Bridge model Core i3-3217U. Acesta oferă o autonomie mare chiar dac bateria e de 4 celule. De exemplu poate oferi cam 6-8 ore în mod office. Ecranul de 15.6 inci e unul HD dar oferă tehnologie senzitivă cu gesturi, deci puteți mări sau micșora imagini dar și altele.

Memoria RAM e una de 6GB și nu poate fi extinsă dar nici nu e cazul pentru un laptop office. Pe lângă acel hard disk de 500GB mai are și un SSD incorporat de 60GB care micșorează timpul de pornire al sistemului de operare dar și al aplicațiilor. Placa video e cea integrată de la Intel și care poate fi găsită pe multe laptopuri care au procesor Intel și în special IvyBridge (dacă e vorba de modelul HD 4000).

Dotările sale sunt cele uzuale, aș fi prefer un SSD mai mare în locul celui integrat și unitatea DVD puteau să nici nu o mai introducă (astfel mai era un loc pentru un mediu de stocare). Mulți utilizatori nu mai folosesc unitatea optică decât pentru instalarea unui OS sau drivere. Având în vedere că există medii de stocare cum sunt memoriiile USB, cred că o alegere mai bună e o memorie pe USB 3.0.

Are atât Windows 8 preinstalat cât și port USB 3.0 care poate fi folosit pentru încărcare USB (mp3 player, tabletă sau smartphone).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design elegant, pornire rapidă, autonomie maximă peste medie, ecran multi-touch etc.

Minusuri: nu e chiar ieftin.

Concluzie

Acest Acer Aspire M3-581PT-33216G52Makk e o alegere bună pentru utilizatorii obișnuiți (pasionați de muzică, filme și aplicații). Clipul de jos e cu despachetarea unui model similar dar cu placă video dedicată:

Te-ar mai putea interesa