Acer Aspire M1395

Acest sistem desktop PC Acer Aspire M1395 e unul dintre puținele desktopuri care se află pe piață și sunt oferite de acest producător. Spun asta, deoarece Acer nu a oferit prea multe soluții desktop anul trecut și acesta. Însă, stă mai bine la capitolul laptopuri. Prețul său mi se pare atractiv, având în vedere că are Windows 7 preinstalat și o configurație puternică. Aici mă refer la procesorul Core i3, 4GB de RAM și hardul de 500GB. Puteți să faceți mici upgradeuri (placă video dedicată). Nu aveți nevoie de prea mulți bani sau un buget generos, deoarece Aspire M1395 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul Core i3-2120 e unul Sandy Bridge și abia prin toamnă vom avea modele Ivy Bridge. Alături de acelea vor vedea și Dual Core-uri din seria Pentium sau Celeron. Acesta oferă viteza de procesare căutată de ceva vreme și pentru aplicații simple nu aveți nevoie de un Core i5 sau i7. Placa de bază cu chipset Intel B5 are placă video Intel HD Graphics, sunet HD și rețea integrată. Pe lângă acestea veți găsi 4GB de memorie instalată care oferă un multitasking decent deoarece e de tip DDR3 la 1333 MHz.

Carcasa are unitate DVD, card reader și o sursă de 300 W. Alături de ea veți găsi un mouse și o tastatură, care pot fi considerate ca periferice ce nu trebuie să lipsească. majoritatea producătorilor optează pentru acest pachet cu periferice însă nu toți cumpărătorii apreciază asta deoarece mulți vor un mouse optic sau o tastatură multimedia.

Porturile disponibile la acesta sunt șase USBuri, ieșire audio, LAN și VGA. Dacă vă doriți un monitor Full HD, atunci vă recomand și o placă video pe 64 de biți cu ieșire video DVI sau HDMI (în funcție de intrările monitorului).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Windows 7, preț atractiv, construcție bună a carcasei, sursă de 300 W care permite instalarea unei plăci video cu memorie dedicată și cititor de carduri.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest desktop Acer Aspire M1395 e o alegere office decentă deoarece nu nici prea scump dar nici prea ieftin, iar o soluție și mai accesibilă (fără Windows) ar putea veni de la Serioux. Însă dacă vreți ceva și mai special, aveți de ales între Optiplex sau Vostro de la Dell. Bineînțeles există variante mai compacte cum sunt All-in-One-urile sau cele cu unități centrale foarte mici.

Te-ar mai putea interesa