Acer Aspire F5-573G-74LB, laptop Full HD cu Core i7 și GeForce 940MX

Laptopul Acer Aspire F5-573G-74LB se adresează celor care nu vor să joace cine știe ce jocuri deoarece are o placă video dedicată modestă. Există și variante cu GTX 950M și SSD, dar costă mult mai mult și nu cred că vreți să dați prea mult pe un laptop. Când discutăm de jocuri, procesorul are mare importanță și eu vă recomand unul de tip HQ. Procesoarele mai performante consumă mai multă energie, motiv pentru care necesită un sistem de răcire mai bun. Laptopurile pentru gaming costă aproape dublu iar prețul îl consider justificat.

Acesta e cea mai accesibilă variantă cu procesor Core i7 Kaby Lake, iar dacă nu vă interesează jocurile, optați pentru unul office cu Core i5. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are cel mai nou procesor din serie și e decent pentru utilizatorii office/multimedia deoarece e de tip U – Core i7-7500U. Are acea placă video integrată Intel dar tot nu e precum o placă video dedicată. GeForce 940MX e un model decent cu performanțe ridicate și consum redus de energie.

Suportă mai multă memorie RAM pentru că are un slot liber, dar nu are sens să puneți mai mult de 8GB. Pe un laptop de gaming se poate pune chiar și 16GB RAM deoarece vor fi de folos. Oricum, acelea sunt mai scumpe pentru că au procesoare HQ, SSD, placa video GTX și un sistem de răcire foarte eficient. Ecranul acestui laptop oferă o imagine destul de detaliată că doar e de tip 1920 cu 1080 pixeli. Acesta are Linux, dar voi trebuie să-l înlocuiți cu Windows 10 pentru a-i evidenția mai bine performanțele.

Păreri pro și contra

Arată destul de bine pe negru și observ că s-au menținut finisajele chiar dacă componentele sunt mai noi. Pe lângă performanțele ridicate, acest laptop oferă și o autonomie maximă impresionantă – maxim 12 ore.

Acer Aspire F5-573G-74LB e un laptop care merită încercat deoarece are componente foarte bune și prețul e acceptabil pentru ce se oferă. Poate fi folosit pentru orice dar nu se adresează utilizatorilor mai pretențioși (pasionați de gaming). Chiar dacă sunt multe configurații disponibile, designul acestui model e același.

Te-ar mai putea interesa