Acer Aspire F5-573G-501G, laptop Full HD cu i5 și SSD

Laptopurile FullHD sunt tot mai numeroase odată cu apariția celor 4K, iar Acer Aspire F5-573G-501G e o variantă decentă care trebuie luată în calcul. Îmi place că oferă la capitolul dotări dar e loc de mai bine, pentru că există laptopuri ceva mai interesante care costă mai mult. Ideea e că și modelele mai accesibile avansează la anumite capitole. Bineînțeles, acest laptop nu e unul oarecare ci unul care poate fi folosit pentru rularea multor jocuri 3D. Se poate viziona conținut de calitate pe acesta doar că unghiurile de vizibilitate nu sunt chiar atât de mari ca la IPS-uri.

Arată destul de bine chiar și pe negru iar construcția sa e din plastic și aluminiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul face parte din cea mai recentă serie de la Intel – Kaby Lake, iar modelul e Core i5-7200U. Acesta e însoțit de o placă video integrată care nu cred că o veți folosi prea des dacă sunteți pasionați de jocuri. Ideea e că puteți pune pe implicit placa video dedicată dacă nu vreți să-l folosiți pentru altceva, iar autonomia o să scadă drastic. Poate că nici nu vă interesează acest aspect dacă îl țineți conectat mai tot timpul la priză.

Sunt laptopuri chiar și cu ecran IPS, adică unghiurile de vizibilitate sunt mai bune, dar nu sunt cele mai bune pentru utilizatorii business (pentru companii). Consider că are instalată suficientă memorie RAM și SSD-ul are un spațiu generos pentru tot felul de date. Un hard disc e inferior la  capitolul viteză de citire dar depinde și cu ce-l comparăm.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu impresionează la capitolul portabilitate, e un gadget performant cu componente destul de avansate, iar porturile sunt destul de diversificate. Are chiar și portul USB C care e tot mai prezent pe multe gadgeturi și periferice.

Acer Aspire F5-573G-501G poate rula cele mai noi apariții, dar veți observa că e nevoie de un model de tip Predator pentru a le rula la detalii maxime. Pentru cei care vor să-l vadă cum arată, am ales să pun clipul de jos care e cu un model similar.

Te-ar mai putea interesa