Acer Aspire F15 F5-573G-7716, model cu i7-7500U și GeForce 940MX

Acer Aspire F15 F5-573G-7716 e un laptop multimedia pentru cei interesați de un PC cu portabilitate ok și stabilitate peste medie. Dacă vrei ceva pentru jocuri atunci îți recomand alternativa 757Z care are GTX 950M ca placă video.
Modelul de față vine cu un procesor Kaby Lake, lucru care-l face mult mai rapid decât modele cu i3 sau i5.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care se comportă fără reproșuri în orice sarcină. Din poza de alături poți observa că e un laptop complet negru, iar la final e postat un clip pentru a vedea mai bine cum arată.


Avantaje

Ecranul e unul cu rezoluție Full HD și cu strat anti-glare (anti-orbire pentru ca ochii să fie mai odihniți).
Procesorul i7 e unul foarte puternic, „capabil” de 5251 puncte la benchmark.
Are SSD, această componentă accelerând sarcini precum încărcarea sistemului de operare și pornirea diferitelor programe costisitoare (Adobe Photoshop etc).

Dezavantaje

Nu are procesor cu patru nuclee, iar ecranul nu are panel IPS. Un procesor quad core i-ar fi dat performanțe mult sporite în aplicații optimizate pentru mai multe nuclee. Și, un ecran cu panel IPS ar fi fost util deoarece ar fi oferit culori și unghiuri de vizualizare mai bune decât un panel TN.
Nici portabilitatea nu e ideală întrucât greutatea e de peste 2 kilograme (Acer zice că bateria ține 12 ore, dar eu zic că ține vreo 3-4 ore).
Nu are 8 giga de RAM, acesta fiind standardul. Are doar 4, dar se mai poate adăuga întrucât are un slot liber din cele două.
Prezența unității DVD nu aș putea spune că e un lucru pozitiv deoarece adaugă greutate. În ziua de azi orice joc poate fi descărcat de pe net (de pe Steam sau alte servicii), iar sistemul de operare poate fi instalat de pe USB 3.0.

Verdict

Dacă ești interesat de un laptop care să se prezinte ok din toate punctele de vedere atunci modelul acesta ar fi recomandarea mea. Un laptop precum acesta e bun pentru cei care vor un laptop la zi cu hardware-ul.

Te-ar mai putea interesa