Acer Aspire F15 F5-573G-74ZU, laptop cu GTX 950M și i7 Kaby lake

Acer Aspire F15 F5-573G-74ZU este un laptop apărut pe piață la jumătatea lui 2017 și vine ca o soluție portabilă pentru cei interesați de un desktop replacement. Din păcate nu are panel IPS, dar toate caracteristicile care fac laptopul să fie foarte stabil în orice condiție și să termine sarcina rapid.

Modelul F5-573G-74ZU e disponibil la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care nu doar arată bine, ci și unul care se descurcă bine la orice sarcină.


Caracteristici

Laptopul de față e unul dotat cu procesor i7-7500u cu două nuclee și care scoate undeva la 5253 puncte la benchmark. Acest procesor are integrat cip grafic Intel HD care funcționează când nu e nevoie de cel dedicat de la Nvidia (GTX 950M). Placa video din urmă e una dedicată cu 4 Giga memorie.
Laptopul e unul dotat cu 4GB memorie, iar recomandarea mea ar fi să mai puneți încă 4 pentru a avea 8.
Pentru stocare e disponibilă o unitate SSD de 256 de giga. Avantajele unui Solid State Drive față de un HDD ar fi rapiditatea (de vreo 10 ori mai rapid), silențiozitatea, consumul redus de curent și că e mai ușor.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli și panel TN. E un ecran ok care are și strat anti-glare adică unul care nu te deranjează atunci când bate lumina în el.

Avantaje

Laptopul are unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piață care să aibă un consum mic de curent.
Ecranul e unul clar și deloc obositor grație stratului non glare.
Portabilitatea e una bună grație greutății de 2,3 kilograme și bateriei care ține mult (cei de la Acer specifică o durată de 12 ore pentru bateria cu 6 celule).
Vine la pachet cu plăci de rețea rapide care au suport Gigabit, adică cu care se poate descărca rapid de pe net.

Concluzie

Dacă vrei un înlocuitor pentru desktop atunci acest model ar fi recomandarea mea. Vine cu hardware de generație nouă, iar softul Linux. Din această cauză vă recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Te-ar mai putea interesa