Acer Aspire F15 F5-573G-50B7, model cu i5 și GeForce 940MX

Acer Aspire F15 F5-573G-50B7 e varianta mai ieftină a lui 7716 (un model cu i7) întrucât are i5 și hard hibrid. E un laptop pentru cei care adoră jocurile, dar vor și un laptop stabil pentru lucru ori sarcini care necesită multă putere de procesare.

Modelul F15 cu i5 vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acest cost primim un laptop care nu doar arată bine, ci și unul care se comportă fără reproșuri în diverse sarcini. Are și o autonomie decentă a bateriei deoarece are placă video dedicată cu Nvidia Optimus, adică placa e dezactivată când nu e nevoie de ea și e folosită cea Intel HD.


Păreri pro și contra

Pe partea de lucruri pozitive aș menționa costul nu prea mare, fiabilitatea crescută
Ecranul e unul foarte clar cu rezoluție Full HD și strat non-glare (e unul care nu te orbește atunci când lumina bate în el).
Procesorul i5-7200U scoate 4710 puncte la benchmark și are două nuclee. E un procesor care nu doar înglobează cip grafic Intel HD, ci are un consum redus de curent. În acest fel laptopul are o baterie care ține până la 4-5 ore.
Hardul nu e unul obișnuit ci e unul hibrid, fiind combinație dintre HDD și SSD.

Nu-mi place la acest model că nu are ecran IPS, că procesorul nu e quad core și că nu are mai mulți RAMi. Ecranul IPS i-ar fi oferit unghiuri de vizualizare mai bune, iar memoria RAM de 8GB sau mai mult ar fi fost utilă întrucât ar fi făcut ca sarcinile costisitoare să ruleze mai fluent.
Din păcate nu are nici OS, iar din această cauză vă recomand să instalați Windows 10 pe 64 biți de pe un stick USB, de preferat 3.0. Instalarea va dura circa 20 minute. (Eu vă recomand să instalați cel mai nou build ca să nu fie nevoie să-i faceți update.)

Concluzie

Dacă vrei un laptop cu ecran Full HD, procesor puternic și grafică discretă atunci acest model ar fi recomandarea mea.
Pe unele site-uri e menționat că placa de rețea e 10/100, însă e vorba despre 10/100/100, iar wi-fi-ul e unul ac.
Din videoclipul alăturat poți vedea că acest model e unul care se prezintă bine din toate punctele de vedere și în special dpdv vizual.

Te-ar mai putea interesa