Acer Aspire ES1-533-C4WF, laptop ieftin cu SSD

Laptopurole cu SSD nu sunt chiar atât de accesibile, dar depinde și de tipul mediului de stocare. Acer Aspire ES1-533-C4WF e o astfel de variantă accesibilă deoarece nu are componente foarte scumpe, iar SSD-ul său nu e cu mult mai scump decât un HDD. Probabil că vom vedea mai multe astfel de variante și chiar cu ecran 1080p. Din păcate nu toți producătorii de laptopuri oferă variante atât de bine dotate la un preț atât de atractiv. Arată ca oricare alt laptop iar porturile sunt cam aceleași.

Multe laptopuri de pe piață sunt bune pentru aplicații office, dar performanțele depind de procesor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Procesorul face parte dintr-o generație destul de nouă, iar modelul e Celeron N3350. Acesta are o placă video modestă și care poate fi folosită doar pentru uz office datorită caracteristicilor tehnice. Oricum, întreaga configurație trebuia să fie mai avansată pentru a putea rula jocuri 3D care au cerințe hardware mai bune. Se pot viziona filme 1080p pe acest model dar pentru că nu are un ecran atât de mare, puteți încerca conținut 720p.

Nu are nevoie de memorie DDR4, iar placa video integrată e de ajuns. Acesta nu e cu nimic mai diferit de alte modele, doar componentele hardware pot fi altele. Procesorul e cea mai importantă componentă, iar aceasta nu poate fi înlocuită ca un eventual upgrade. Are sistem de operare Linux care nu mi se pare o alegere foarte bună dacă sunteți obișnuiți cu aplicații Microsoft. Se poate pune Windows 10 fără nici o problemă.

Păreri pro și contra

Ecranul FullHD va fi apreciat de mulți utilizatori deoarece conținutul va oferi ceva mai multe detalii, datorită SSD-ului totul pornește aproape instant, iar prețul e atât de mic încât oricine și-ar putea permite acest model. Nu e cea mai portabilă variantă, ținând cont că există laptopuri similare și de 1.9 kg.

Acer Aspire ES1-533-C4WF poate ține locul unui desktop deoarece are toate dotările necesare, performanțe office decente și un design compact. Dacă nu știți cum arată un astfel de laptop, am pus un clip la final pentru a face o alegere bună.

Lasă un comentariu