Acer Aspire ES1-532G-P3HE, laptop cu placă video dedicată

Acer Aspire ES1-532G-P3HE e mai accesibil decât un laptop cu Core i3 Skylake, iar performanțele le consider acceptabile chiar și în anumite jocuri. Această serie de laptopuri arată ca și alte serii precedente, adică nu vedem nici o îmbunătățire la exterior. E bine ca laptopul să aibă o construcție robustă chiar și dacă îl luați la școală ori la locul de muncă. Îmi place cum arată și putea fi mai compact dacă nu ar fi avut unitate optică DVD și toate componente erau integrate.

Dacă îl vreți doar pentru că arată bine, atunci v-am pus o poză și un clip la final cu un model similar. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din câte am observat configurațiile cu procesoare Intel Core i3 sunt tot mai accesibile, de aceea nici nu prea veți găsi multe laptopuri cu Pentium sau Celeron. Merită să optați pentru un laptop mai performant dar nu merită se depășiți cu mult bugetul inițial dacă vreți să-l schimbați mai des.

Ecranul acestui model e cel standard de 15 inci cu imagine HD dar pot fi și ecrane mai bune. La capitolul memorie, laptop are 4GB RAM și un hard disc cu capacitate de 1TB. Placa video de pe acesta nu e una chiar banală ci e vorba de GeForce 920MX, adică e vorba de o variantă ceva mai nouă. Dotările sale sunt destul de interesante și utile, dar pot fi găsite pe oricare alt laptop. Pe acesta aș instala doar Windows 10 deoarece Linuxul limitează performanțele laptopului.

Păreri pro și contra

Pentru cât costă, oferă destul de multe și arată foarte bine. Nu e cel mai portabil laptop de pe piață, dar oricum e conceput pentru a fi folosit pe birou. Doar laptopurile cu ecran de 13 inci sunt mult mai ușoare și pot fi luate precum o mapă (mă refer la cele din seria Swift).

Acer Aspire ES1-532G-P3HE e unul dintre puținele modele care au procesor Intel Pentium și placă video dedicată. Majoritatea laptopurilor cu placă video dedicată au cel puțin un Intel Core i3. Bineînțeles, procesorul e cea mai importantă componentă hardware.

Te-ar mai putea interesa