Acer Aspire ES1-524-99WS, laptop cu placă rețea Gigabit

Cele mai accesibile laptopuri au procesoare entry-level, dar depinde și de brand, deoarece pot fi variante ca Acer Aspire ES1-524-99WS care are procesor AMD A9-9410. Acesta are o placă video integrată corespunzătoare care poate rula conținut video de calitate dar și câteva jocuri – Radeon R5. Nu sunt multe laptopuri cu aceste componente, deoarece majoritatea modelelor sunt cu Intel și plăci video GeForce. Design-ul acestui model e similar cu cel al modelului din generația precedentă. Am pus o poză cu acesta în partea de jos, dar și o prezentarea la final cu generația precedentă.

Pot spune că e o alegere inspirată chiar și pentru elevei și studenți dacă au un buget limitat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul e cea mai importantă componentă, dar în cazul laptopurilor, ele sunt construite destul de echilibrat adică nu veți găsi plăci video prea performante cu procesoare office. Seria Aspire 3 oferă un ecran FullHD, o placă video dedicată și o construcție ceva mai bună, dacă căutați un laptop multimedia.

Acesta are o memorie RAM satisfăcătoare și nu cred că e nevoie de mai mult că doar face parte din segmentul office. Unele aplicații pot cere mai multe resurse, dar depinde și câte aplicații veți folosi simultan. Consider că are un preț corect iar prețul era mult mai mare dacă ar fi avut Windows 10 preinstalat. Mai bine instalați voi sistemul de operare că doar are unitate DVD (seria Spire 3 nu o are).

Păreri pro și contra

Performanțele sunt bune cu un AMD A9 deoarece e mai performant decât un Intel Pentium N4200, dar nu ajunge să concureze cu un Core i3. Consider că are suficiente porturi USB, dar unii dintre voi cred că ați fi apreciat dacă ar fi avut și un USB tip C. Singurul minus al acestui model ar fi greutatea sa – 2.4 kg, deoarece sunt destule laptopuri care au numai 2 kg.

Acer Aspire ES1-524-99WS poate fi folosit oriunde datorită conectivități foarte bune, iar dacă aveți o priză în apropiere, autonomia nu mai devine o problemă. Durata de viață a bateriei scade atunci când vizionați conținut video sau când solicitați mai mult procesorul.

Te-ar mai putea interesa