Acer Aspire ES1-512-P8B4, laptop cu Windows 8.1

Laptopul Acer Aspire ES1-512-P8B4 e o alegere elegantă cu hard de 1TB, Windows 8.1, 4GB RAM și procesor Intel Quad Core. Acesta face parte dintr-o serie ceva mai nou iar configurația e una corespunzătoare. Chiar dacă procesorul Intel e nou nu e vorba de un Haswell, ci de un Bay Trail M destul de eficient. Performanțele sale sunt date de tehnologiile prezente pe el, cele 4 nuclee și placa video integrată. Bineînțeles, e vorba de un laptop office care nu îl recomand pentru a juca jocuri 3D.

Prețul acestui laptop e destul de atractiv și era și mai mic dacă nu ar fi avut Windows 8.1. E bine că are Windows deoarece laptopul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația sa are următoarele componente: Pentium N3540 de 2.1 GHz, 4GB RAM, hard disk de 1TB și Intel HD Graphics. Sunt acele componente de care vă ziceam mai sus și care sunt prezente cam pe mai toate laptopurile ieftine. Poate că unele laptopuri aduc harduri ceva mai mici.

Ecranul de 15 inci are o imagine de tip 768p pentru un conținut mai de calitate. Nu veți putea mări memorie RAM cu mai mult de 4GB deoarece are un singur slot. Difuzoarele stereo sunt destul de utile atunci când vreți să vizionați conținut media (filme). Are tehnologie audio de tip High Definition Audio care mărește claritatea sunetului. Veți beneficia de cel mult 7 ore de autonomie în mod economic.

Ca și caracteristici speciale are: Kensington, bluetooth, USB 3.0 etc. Are cea mai nouă versiune de Windows – 8.1 64 de biți, nu cred că mai sunt sisteme de operare preinstalate pe 32 de biți cât timp majoritatea laptopurilor sunt destul de performante. Poate doar pe tablete mai veți vedea pe 32 de biți.

Plusuri: autonomie destul de mare, arată bine, spațiu generos de stocare, fiabilitate și altele.
Minusuri: nu e prea ușor.

Acer Aspire ES1-512-P8B4 e un bun înlocuitor pentru un desktop mai vechi sau chiar un laptop. Având în vedere că nu are unitate DVD, mă așteptam să fie mai ușor în special că și bateria e destul de mică. Acest aspect se datorează construcției sale mai robuste și materialului din care este realizată carcasa.

Te-ar mai putea interesa