Acer Aspire ES1-512-CQN, laptop ieftin

Acer Aspire ES1-512-CQN e o alegere destul de interesantă în acest buget și care arată destul de bine. Pe partea de design, nu veți găsi deosebiri majore între această serie și cea precedentă. Laptopurile de 15 inci nu sunt chiar ieftine, însă acesta e o excepție. Nu trebuie neglijat că are Windows 8.1 care e ultima versiune oferită de Microsoft. Nu are sens să încercați un sistem de operare diferit cât timp producătorul oferă drivere doar pentru Windows 8.1. Astfel de laptopuri sunt destul de eficiente în special în aplicații.

Alternative nu prea sunt și laptopurile mai mici nu sunt mult mai ieftine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un procesor Intel N2840 de 2.1 GHz e un model al seriei Celeron dar nu e inclusă în generația Haswell, ci în cea Bay Trail M. Placa video a acestui procesor e Intel HD Graphics care e destul de clasică. Configurația sa e una office de tip Low-End și se datorează procesorului. Restul componentelor sunt acceptabile: 4GB de RAM și hard de 500GB.

Din lateral se poate observa lipsa unității DVD, iar restul dotărilor sale sunt relativ aceleași. Pe partea de porturi are: HDMI, USB 3.0, USB 2.0, bluetooth, baterie de 3 celule etc. Prin portul USB veți copia mult mai repede fișiere și viteza de transfer e de 10 ori mai mare. Are cea mai nouă versiune de Windows și e bine să fie pe 64 de biți, deoarece e mai rapidă decât cea pe 32 de biți și recunoaște toată memoria RAM. Poate că o baterie așa de mică nu oferă o autonomie mare, dar e de maxim 7 ore și se datorează procesorului. Chiar dacă nu e foarte performant, consumul de energie e redus.

Plusuri: are Windows 8.1, autonomie mare, subțire, ecran de 15 inci cu imagine HD etc.
Minusuri: nu e chiar portabil.

Acer Aspire ES1-512-CQN se adresează celor care vor să-l folosească acasă sau la locul de muncă. Jos e o prezentare care poate vă va ajuta să vă faceți o idee despre cum ar arăta o astfel de serie (e cu un model mai vechi dar similar).

Te-ar mai putea interesa