Acer Aspire ES1-512-C5QN, laptop elegant

Laptopul Acer Aspire ES1-512-C5QN e unul dintr-o serie destul de interesantă și se poate observa că e ceva mai subțire. Astfel nu are unitate DVD iar greutatea sa e ceva mai mică, dar nu cu mult. Poate că acea baterie de 3 celule nu pare prea bună, totuși, eu consider că e suficient de bună pentru așa o configurație. Există procesoare cu consum redus și e evident din frecvența lor. E vorba de un laptop ieftin cu Intel Bay Trail-M, e o serie nouă care înlocuiește cea Intel Atom. deci procesoarele Haswell sau IvyBridge sunt superioare.

Alternative pot fi alte laptopuri de la acest brand sau chiar de la branduri precum Asus, Lenovo etc. Nu sunt așa de mulți producători de laptopuri care oferă laptopuri ieftine și cu ecran de 15 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel Celeron Dual-Core N2840 nu e cel mai performant din seria Celeron dar poate că nici nu aveți pretenții mari. E un procesor recent lansat și care impresionează prin eficiență. Are un ecran de 15 inci pe care puteți viziona cam orice și lucra în diverse aplicații. Detaliile oferite de acesta sunt destul de multe dar pe viitor mă aștept la ecrane mai bune (rezoluție HD+ și panou mai bun). Acest laptop nu acceptă mai multă memorie RAM dar și așa 4GB sunt suficient. Un hard disk de 500GB mi se pare destul de mare și poate fi înlocuit cu unul de 1TB.

Tehnologiile de comunicații sunt bluetooth și WiFi, iar pe modelele performante veți găsi și WiFi ac. Autonomia de lucru e de maxim 7 ore și ține de cât de solicitată e configurația. Greutatea laptopului e undeva la 2.4 kg și putea fi mai mică ținând cont că bateria are 3 celule iar laptopul nu are unitate DVD.

Plusuri: are Windows preinstalat, autonomie mare în mod economic, design elegant, difuzoare stereo, configurație decentă etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Acer Aspire ES1-512-C5QN arată bine de aceea am și pus acel clip de jos. Cel de jos face parte din seria precedentă dar diferențele de design sunt nesemnificative. Sunt gadgeturi portabile destul de performante și dotate, iar dacă nu vă place touchpadul, atunci ar fi util un mouse.

Te-ar mai putea interesa