Acer Aspire ES1-132-C2D7, laptop cu Linux preinstalat

Un laptop mic dar performant e acest Acer Aspire ES1-132-C2D7 care vine cu Linux preinstalat. Acesta nu e cel inspirat sistem de operare dar cu Windows ar fi fost ceva mai scump, deoarece s-ar fi plătit licență. Reinstalarea altui sistem de operare se poate face cu un stick USB 3.0 deoarece are un port compatibil. Pentru un astfel de buget, veți beneficia de un port HDMI, o baterie cu autonomie generoasă, un ecran HD și WiFi ac. Designul e foarte compact și din numele său reiese faptul că acesta face parte din seria ES.

Nu e nici scump dar nici ieftin, însă un laptop compact are nevoie de componente mai speciale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Designul e plăcut și nu poate fi unul elegant cum am văzut la Swift 1, care e o serie lansată recent. O puteți lua în calcul dacă vreți ceva mai mare, dar un laptop mai mare poate fi mai scump și chiar greu. O astfel de alegere se face în funcție de mai mulți factori. Chiar dacă are un ecran de 11.6 inci, rezoluția sa e de 1366 cu 768 pixeli pentru a putea rula conținut 720p.

Un hard disc e mai util decât o memorie eMMC deoarece oferă o capacitate de stocare suficientă pentru aplicații, muzică, filme și altele. Laptopurile compacte nu pot fi upgradate ca și cele de dimensiuni generoase, dar anumite componente pot fi schimbate dacă nu vă plac. dacă ar fi să vă recomand un laptop ceva mai bun decât acesta și cu ecran mare, aș alege aceeași serie doar cu Intel Pentium.

Păreri pro și contra

Un laptop atât de mic e și portabil – 1.25 kg, dar și autonomia sa e una destul de generoasă – până la 8 ore. Porturile sunt așezate în spate deoarece laptopul e destul de compact și poate că nici nu vă deranjează acest aspect. Sunt și variante ceva mai mari care fac parte din aceeași serie – ES1.

Acer Aspire ES1-132-C2D7 arată ca și cel de jos doar că are un hard disc generos și nu o memorie eMMC. Deci nu se va mișca chiar la fel de rapid, dar veți beneficia de mult spațiu de stocare.

Te-ar mai putea interesa