Acer Aspire E5-576G-74RF, laptop negru cu Linux

Laptopul prezentat se numește Acer Aspire E5-576G-74RF și face parte dintr-o serie destul de populară – Aspire E5. Bineînțeles, aceasta e una dintre multele serii multimedia oferite de acest producător. Nu aș putea spune că aceasta are cel mai bun raport preț/dotări deoarece în fiecare lună apar alte modele cu configurații diferite. Merită să-l comparați cu altele, dar sunt importante și dotările oferite și care le considerați utile. Poate că v-ar plăcea mai mult un laptop negru fără unitate DVD cum e Aspire 5, însă e la fel de ușor.

Nu e chiar atât de accesibil pentru că are un Core i7 și dacă ar fi avut Windows 10, adică fără Linux, prețul ar fi fost semnificat mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt principalul motiv pentru care ați alege acest laptop, dar nu ar fi singurul cu Core i7-7500U. Acesta e oferit pe multe laptopuri office/multimedia deoarece e performant și nu e nevoie de mai mult. Are o placă video proprie care nu e grozavă, adică e e ok pentru uz office dar când vine vorba de jocuri se comută automat pe acea dedicată GeForce 940MX. Plăcile video integrate au și ele un rol important până într-un punct.

Păreri pro și contra

Laptopul e un media player portabil foarte bun datorită porturilor disponibile, dimensiunilor reduse și software-ului care urmează a fi instalat. Astfel, nu mai trebuie un Smart TV în camera respectivă ți vă veți folosi de boxele televizorului (cu HDMI). Acesta dorește să înlocuiască actualul PC, deci mi se pare normal să găsiți numeroase porturi USB, chiar și cel 3.1 tip C. Portul VGA mi se pare inutil ca și USBurile 2.0, plus că ar fi fost interesant dacă plasau toate porturi în partea stângă cum a făcut-o Lenovo.

Acer Aspire E5-576G-74RF merită să fie luat în calcul atunci când vreți un laptop bun pentru aproape orice, dar nu trebuiesc neglijate seriile apropiate ca preț de la acest brand. Mă refer la seria Aspire 5 care e puțin diferită și chiar cele cu Core i5 sunt interesante. Prezentarea de jos e cu o serie precedentă dar veți vedea că nu sunt deosebiri majore între cele două.

Te-ar mai putea interesa