Acer Aspire E5-576G-36CL, laptop multimedia ieftin cu IPS

Laptopul Acer Aspire E5-576G-36CL îl recomand celor care vor un model nou sub 2000 de lei. Din numele său reiese clar că are o placă video dedicată și că e vorba de cea mai recentă generație de laptopuri Acer. Acesta e unul dintre puținele branduri care oferă un ecran IPS și veți viziona conținut de calitate că doar e vorba de o rezoluție FullHD pe acel ecran. majoritatea laptopurilor de la acest brand sunt negre și mi-ar fi plăcut să văd mai des și culori mai deschise (de exemplu: argintiu).

Chiar dacă nu reușiți să vedeți anumite părți ale laptopului din poze postat jos, am pus și un clip cu un alt laptop la sfârșitul prezentării. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Una dintre cele mai importante componente e procesorul care în acest caz e Intel Core i3-6006U cu placă video Intel HD Graphics 520. Nu veți rula conținut video sau jocuri cu acea placă video, deoarece se comută automat pe placa video dedicată GeForce 940MX. Aceasta e unul dintre cele mai bune laptopuri cu un raport dotări/preț foarte bun. Variante cu componente mai noi, costă mai mult dar performanțele nu sunt cu mult mai mari dacă procesorul e tot un Dual Core.

La capitolul dotări chiar nu duce lipsă de nimic, dar aș putea spune că unele dotări sunt în plus și inutile. Aceasta e părerea mea și mă refer la: unitate DVD, cititor de carduri, USB 2.0.

Păreri pro și contra

Laptopuri nu necesită upgrade-uri chiar dacă se pot face unele, pentru că nu e conceput pentru sarcini grele. El se poate mișca mai bine cu un SSD în locul acelui HDD, dar poate că nu vreți să sacrificați atâta spațiu de stocare. Autonomia e foarte bună cât timp nu rula conținut video sau jocuri. Sunt prezente porturi destul de bune, .

Chiar dacă Acer Aspire E5-576G-36CL are componente diferite față de cel de jos și e vorba de o generație precedentă, ambele laptopuri arată la fel. Eu v-am pus clipul pentru a vedea mai bine cum arată un astfel de laptop în realitate.

Te-ar mai putea interesa