Acer Aspire E5-575G-742C, laptop Full HD cu SSD mare

Laptopul Acer Aspire E5-575G-742C reprezintă cel mai bun desktop replacement în acest buget deoarece e performant, dotat și nu costă foarte mult. Totuși la un buget de 4000 de lei puteți alege un model de gaming, dar depinde cât sunteți de limitați. Nu oricine e dispus să dea atâția bani pe un laptop, de aceea există și modele ceva mai accesibile fără Windows 10 preinstalat. Laptopuri cu Windows preinstalat pot costa chiar și cu 400-500 de lei mai mult (în funcție de versiunea sistemului de operare).

Sunt laptopuri chiar și office care pot fi o alegere accesibilă datorită lipsei plăcii video dedicate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele unui astfel de laptop sunt următoarele: procesor Intel Core i7-7500U cu placă Intel HD 620, memorie RAM DDR4 de 4GB, SSD generos și placă video GeForce 940MX. Categoric, nu e vorba de un laptop de gaming cu componente corespunzătoare.

Configurațiile prea performante reduc semnificativ din autonomia laptopului, dar cu fiecare generație, componentele devin tot mia eficiente. Astfel că nu mai e nevoie de baterii de 8 sau 6 celule, dar și dimensiunile laptopurilor sunt mai reduse. Chiar și greutatea laptopurilor a scăzut semnificativ dar tot mai e mult de lucru la acest capitol.

Autonomia acestui laptop e de maxim 8 ore și nu prea poate fi atinsă în condiții normale, deoarece veți folosi WiFi-ul pentru conectarea wireless și poate îl folosiți mai des ziua, deci luminozitatea ecranului va fi destul de mare.

Păreri pro și contra

Carcasa e realizată din plastic și aluminiu pentru o construcție ceva mai robustă. E puțin mai scump decât alte serii, însă poate ați observat că are componente noi și un ecran 1080p. Diferența e vizibilă atunci când folosiți laptopul pentru a reda filme. Are și porturi de tip USB C și USB 3.0 cu PowerShare (încărcare a unor gadgeturi compacte).

Acer Aspire E5-575G-742C nu e unul dintre cele mai accesibile variante oferite de acest brand, dar merită să alegeți un model cu procesor foarte bun. Dacă nu sunteți siguri că acesta ar fi modelul perfect, atunci trebuie să urmăriți clipul de jos.

Te-ar mai putea interesa