Acer Aspire E5-575G-52TC, laptop cu USB 3.0 PowerShare

Laptopul Acer Aspire E5-575G-52TC face parte din segmentul mijlociu, motiv pentru care are un preț nu chiar de neglijat. Arată ca și multe alte laptopuri din aceeași serie, doar că unele componente sunt ceva mai diferite. Procesorul face diferența, adică un laptop cu Core i7 e semnificativ mai scump decât unul cu Core i3 sau Core i5. E nevoie de procesoare foarte bune atunci când vă decideți să jucați jocuri pe laptop sau să folosiți aplicații profesionale. Laptopurile nu sunt concepute pentru sarcini grele deoarece sunt destul de compacte, dar cele de gaming sunt o mică excepție.

Bugetul trebuie să fie generos dacă aveți în plac să vă luați un mouse performant și un router wireless Dual Band. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt destul de bune pentru uz multimedia, adică nu aveți pretenția să jucați jocuri la detalii maxime. Un laptop cu componente mai bune costă cu vreo 1000 de lei mai mult. Spre deosebire de alte configurații, aceasta are cel mai nou procesor Core i5 – Kaby Lake. Ecranul oferă destule detalii pentru că e unul cu imagine 1080p și cele IPS sunt cele mai apreciate de pe piață.

Puteți lua în calcul să puneți mai multă memorie RAM pentru că 4GB mi se pare cam puțin, dar aceasta depinde și de voi. În modul office, laptopul poate atinge chiar și 8 ore de viață dar nu cred că veți reușit vreodată. Spun asta deoarece veți folosite tehnologii wireless și poate că nu vă place ecranul setat la luminozitatea minimă.

Păreri pro și contra

Acesta poate ține locul unui desktop deoarece are porturi numeroase, tehnologi wireless utile și performanțele totale sunt acceptabile în acest buget. Chiar și pe partea de imagine impresionează cu acel ecran de 15 inci cu imagine 1080p, dar e loc de mai bine.

Acer Aspire E5-575G-52TC nu e conceput pentru gamerii înrăiți ci doar pentru cei cu pretenții puține. Trebuie să înțelegeți că există și componente special pentru gaming care vă reduc semnificativ din autonomia laptopului dar și sistemul de răcire trebuie să fie pe măsură.

Te-ar mai putea interesa