Acer Aspire E5-572G-75MW, laptop multimedia

Laptopul Acer Aspire E5-572G-75MW poate fi chiar și un desktop replacement datorită performanțelor, dotărilor și ecranului. Arată destul de bine pe negru și e o culoare destul de elegantă. Nu e un laptop chiar de gaming deoarece nu are tehnologii avansate de răcire. Oricum, acele laptopuri sunt mult mai scumpe dar și dotările sunt pe măsură. Poate că nu e foarte ușor, dar bateria acestui laptop e de 6 celule și nu de 3 sau 4 celule cum e la unele laptopuri.

Alternative sunt laptopurile mai ieftine dar și cele cu componente hardware inferioare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe negru
Pe negru

Procesorul Core i7-4712MQ de 2.3 GHz e unul performant și nu e prezent pe multe laptopuri. Cele mai des întâlnite procesoare sunt cele Core i3 și Core i5. Chiar și cele Intel Pentium sunt foarte bune dacă e vorba de seria Haswell. Placa video Intel HD Graphics 4600 e una destul nouă și se datorează generației de procesoare. Oricum, performanțele sunt inferioare comparativ cu cele ale plăcii video NVIDIA.

Are un ecran de 15 inci cu imagine HD care e cel uzual. Doar laptopurile mai mari ori premium aduc ecrane diferite, dar prețurile nu sunt aceleași. Memoria RAM e suficientă după părerea mea – 4GB, iar pentru mai mult se mai poate pune 4GB. Nu cred că va fi nevoie de mai mult de 8GB în special că ecranul are imagine 768p.

Dacă chiar vreți să încercați jocuri, placa video GeForce 840M de 2GB e una destul de bună. Spațiul de stocare e de 1TB și nu poate fi regăsit pe orice laptop. Nu voi enumera toate dotările sale dar sunt câteva dotări foarte utile și bune: USB 3.0, bluetooth, baterie de 6 celule și HDMI. Vă recomand să renunțați la sistemul Linux și să puneți Windows 8.1.

Plusuri: raport preț/performanțe foarte bun, autonomie de lucru bună, spațiu generos pentru stocarea de fișiere etc.
Minusuri: nu e prea portabil.

Acer Aspire E5-572G-75MW e o alegere destul de performantă și puteți încerca chiar și jocuri deoarece are o placă video cu performanțe superioare. Am postat acea poză pentru a vedea cum arată și poate fi confundat ușor cu seria E1, dar componentele hardware sunt diferite. Clipul alăturat e cu un laptop similar și astfel vă puteți face o idee.

Te-ar mai putea interesa