Acer Aspire E5-572G-58KY, laptop ieftin și performant

Acer Aspire E5-572G-58KY face parte din seria E5 care merită încercat deoarece are componente hardware performante. În general, laptopurile Acer sunt ieftine și pot fi alegerea corectă. Nu sunteți obligați să optați pentru acest laptop sau această serie. Jos ma pus o poză cu el iar la final am pus un clip pentru a vedea mai bine cum arată de aproape. Oricum sunt serii similare ca design cu acesta și până la urmă configurația e principalul motiv pentru care ați alege acest model (designul e pe plan secund).

Alternative pot fi laptopurile office care sunt mai ieftine și autonomie mai bună (placa Intel consumă puțin). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația sa e una cu Core i5-4210M de 2.6 GHz, placă video Intel HD 4600, 4GB RAM, 1TB spațiu intern și GT 840M. Nu e o configurație care o veți putea găsi pe orice laptop dar care vă poate fi de folos în caz că vreți să încercați un joc sau o aplicație cu cerințe hardware mai ridicate. Procesorul e un Haswell cu placă video intel decentă, totuși cea dedicată e net superioară.

Pentru acasă vă recomand cea dedicată deoarece puteți ține conectat laptopul la o priză. Spun asta deoarece placa video integrată are un consum redus. Ecranul de 15 inci are o imagine HD și care poate e satisfăcător. Multitaskingul e decent cu acea memorie RAM și puteți stoca cam orice pe acel hard.

Dotările sale sunt următoarele: difuzoare stereo, unitate DVD, cititor de carduri, baterie de 6 celule, bluetooth etc. Bateriile de 6 celule sunt tot mai rare, deoarece cele 4 celule se pare că oferă destulă autonomie, totuși pentru laptopuri multimedia recomand baterii mai mari deoarece configurațiile puternice au un consum superior.

Plusuri: autonomie maximă de 7 ore, bluetooth, destule porturi, arată bine, preț atractiv, performanțe mari și fiabilitate.
Minusuri: nu are Windows.

E nevoie de Windows 8.1 pentru acest Acer Aspire E5-572G-58KY deoarece va evidenția mai bine performanțele laptopului. Puteți opta pentru o versiune mai veche dacă vi se oferă drivere. Jos am pus o prezentare a unui laptop similar.

Te-ar mai putea interesa