Acer Aspire E5-572G-38HC, laptop performant

Acer Aspire E5-572G-38HC e un laptop ceva mai ieftin decât multe alte laptopuri și care oferă performanțe superioare (mult peste unele laptopuri). Oricum, nu e vorba de un laptop realizat special pentru jocuri, ci de unul care poate să facă față cam la orice. Din numele său reiese că are o placă video ceva mai bună (acel „G”). Acest aspect e valabil și în cazul altor serii, dar aceasta e seria 572G din care reiese și generația. Din poza de jos, dar în special din clip, reiese cam cuma rată acest laptop. Poate că nu e cel mai elegant laptop dar cu siguranță e o alegere bună pentru acasă ori la locul de muncă.

Prețul mi se pare corect iar un laptop cu Windows 8.1 e ceva mai scump dar nu cu mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Acest i3-4000M e un Haswell destul de interesant deoarece nu e unul cu frecvență mică deci nu are tehnologi e de economisire a energie. Deci nu excelează la capitolul autonomie, dar impresionează la capitolul performanță. Placa video Intel e utilă însă pentru majoritatea prefer cea dedicată.

Are două plăci video, însă pentru performanțe bune și pentru acasă (conectat la priză), recomand cea GeForce 840M. Memorie RAM poate fi ridicată la 16GB dar 4 GB mi se pare suficient. Dotările acestui laptop nu diferă de cele ale altor laptopuri dar oferă și dotări ceva mai interesante: bluetooth, USB 3.0, cameră web HD. Sistemul de operare e Linux, dar vă recomand să-l schimbați cu Windows 8.1 în special că are componente hardware foarte noi.

Plusuri: autonomie de maxim 6 ore, destul spațiu de stocare, arată bine, fiabil și dotări satisfăcătoare.
Minusuri: are doar Linux.

Acer Aspire E5-572G-38HC oferă performanțe destul de ridicate, însă doar Windows 7/8.1 i le poate evidenția. Un alt minus ar putea fi greutatea sa, deoarece sunt laptopuri care au 2.3 kg dar posibil să fie din cauza bateriei de 4 celule. Acesta are o autonomie foarte bună și o baterie de 6 celule. Jos am pus un clip care vă poate ajuta să vă faceți o idee despre el sau alt laptop din seria E5.

Te-ar mai putea interesa