Acer Aspire E5-571-69T1, laptop ieftin cu i3

Acer Aspire E5-571-69T1 e unul dintre multele laptopuri accesibile de la acest brand, dar din păcate nu toate aduc procesoare Core i3 Haswell. Dacă nu vi-l permiteți nici pe acesta, atunci veți observa că există configurații cu Intel Bay Trail M. Acele procesoare sunt inferioare celor Haswell și pentru viteză de procesare, recomand cele care sunt mai scumpe (e evident). Pe partea de dotări are cam tot ce vă doriți și nici nu puteți avea pretenții mari în acest preț. Arată destul de bine și există unele variante chiar și pe alte culori, dar negrul e mai elegant.

Poate că nu sunt multe alternative, însă la acesta trebuie să schimbați sistemul de operare. Mie, Linux nu mi se pare prea practic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Acest Core i3-4030U face parte din noua generație de procesoare cu tehnologie de economisire a energiei. Deci autonomia e una mare iar cu o baterie de 6 celule, ea poate atinge 6-7 ore. Majoritatea laptopurilor au o batere de 4 celule, de aceea sunt și mai ușoare. Ecranul său nu prezintă caracteristici deosebite ci e vorba de un model destul de clasic.

Memoria RAM e una de 4GB și poate fi mărită la 8GB deoarece mai are un slot liber, dar nu sunt aplicații care să necesită mai multă memorie. Dacă nu vă interesează spațiul, atunci puteți pune un SSD iar hardul intern îl folosiți ca unul extern (rack). Nu e vorba de un laptop de gaming deoarece are doar placa video Intel HD 4400. Ca și dotări are: port HDMI, bluetooth, baterie de 6 celule, DVD, USBuri și altele. Multe sunt dotări clasice și de aceea nu le-am enumerat chiar pe toate. Sistemul de operare e Linux și e bine să-l schimbați, iar instalarea Windows-ului se poate face de pe DVD sau stick. Versiunea 8.1 64 biți ar fi cea mai recomandată.

Plusuri: are autonomie mare, port USB 3.0, design plăcut, tehnologie bluetooth, preț atractiv etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Acer Aspire E5-571-69T1 e o alegere bună pentru cei care vor un bun înlocuitor pentru actualul PC și nu vor să joace jocuri 3D.

Te-ar mai putea interesa