Acer Aspire E5-553G-T7KG, laptop cu ecran 1080p

Laptopul Acer Aspire E5-553G-T7KG e o alternativă puțin mai bună la configurațiile cu Intel și GeForce, deoarece are un AMD A10 și o placă video Radeon R7 M440. E superior unui laptop cu Core i3-7100 și GeForce 920M deoarece laptopul de jos beneficiază de tehnologia Dual Graphics, astfel placa video dedicată va funcționa împreună cu cea integrată (combinația se numește Radeon R8 M445DX). Totul depinde de driverele instalate și de un sistem de operare cât mai nou, deci Linux nici nu poate fi luat în calcul.

Face parte dintr-o generație nouă de laptopuri, motiv pentru care veți beneficia de componente noi și de un ecran FullHD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele AMD A10 recent lansate sunt modele cu 4 nuclee și placă video Radeon R5 Graphics. În acest caz e un A10-9600P care scoate un scor de performanță destul de bun și restul componentelor sunt la fel de importante. Mă refer la memoria RAM DDR4 de 4GB care poate fi extinsă la 8GB, iar acest mi c upgrade poate fi de folos în jocurile cu hărți mari.

Ecranul său are caracteristici tehnice foarte bune, în sensul că are iluminare LED, contrast bun, o rezoluție foarte bună – 1920 cu 1080 pixeli, dar nu se compară cu un IPS. Depinde și cât de mult țineți la confidențialitate, poate că nu vreți să vadă persoana de lângă ce aveți pe ecran.

Păreri pro și contra

Această serie poate oferi o autonomei maximă de circa 8 ore, dar nu o veți obține chiar atât de ușor dacă folosiți WiFi-ul, setați o luminozitate mare la ecran sau dacă vizionați clipuri video (vă folosiți de placa video dedicată). Performanțele multimedia sunt acceptabile la acest model și nu aveți ce să-i reproșați în acest buget.

Acer Aspire E5-553G-T7KG oferă un ecran mai bun decât multe alte modele dar configurați nu vă permite să jucați jocuri la rezoluție 1080p, ci mai degrabă 720p. Pentru cei care vor să-l aleagă doar pentru a juca jocuri, am pus clipul de la final, doar că această serie nu e una de gaming, ci una multimedia.

Te-ar mai putea interesa