Acer Aspire E1-572G-54204G50Mnii, laptop multimedia

Acer Aspire E1-572G-54204G50Mnii e o alegere interesantă în acest buget: Core i5, placă video cu chipset AMD, 4 GB RAM și hard de 500GB. E o configurație destul de obișnuită ținând cont că mai toate laptopurile noi au Intel Haswell, iar placa video dedicată face parte dintr-o generație bună. O alegere cu AMD e binevenită pentru cei pasionați de jocuri, dar și cele cu chipset Nvidia sunt bune. Prețurile plăcilor video nu diferă cu mult, bineînțeles, nu le veți putea achiziționa ca și pentru desktopuri. Puteți face o comparație între un laptop cu placă AMD și unul cu NVIDIA. Dacă alegeți cu AMD APU atunci performanțele grafice cresc și mai mult.

Prețul său e oarecum bun deoarece cele din generația trecută nu oferă o eficiență așa de ridicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe negru
Pe negru

Configurația sa e una ușor peste medie și componentele principale le-am enumerat mai sus. Un i5-4200U e perfect pentru cei care vor o autonomie mare de la un laptop cu baterie de 4 celule. Placa video integrată e Intel HD Graphics 4400 dar e cam la fel de bună ca și cea a generației precedente de procesoare. Pentru jocuri vă recomand placa dedicată deoarece are o memorie video proprie.

Are un ecran de 15 inci cu imagine 768p. Puteți pune până al 8GB RAM dacă 4GB pare a fi prea puțin. Are DVD, difuzoare stereo, microfon integrat, cameră web, slot pentru card, HDMI, bluetooth, WiFi și altele. Autonomia maximă e de 4 ore și când vă jucați sau redați conținut video. Sistemul de operare e Linux, dar e preferabil unul ca Windows 8 sau 8.1 pe 64 de biți.

Plusuri: performanțe destul de bune în acest preț, bluetooth, autonomie de circa 4 ore, destul de ușor, puteți mări memoria RAM etc.
Minusuri: are doar Linux.

Acer Aspire E1-572G-54204G50Mnii e foarte bun dar nu-l recomand cu Linux deoarece doar cu Windows va oferi performanțe maxime. Acest brand e destul de cunoscut iar produsele sale sunt destul de fiabile. Poate fi folosit pentru multe, chiar și pentru redare media (ca și un media player în special că are atâtea dotări).

Te-ar mai putea interesa