Acer Aspire E1-570G-33214G50Mnii, laptop multimedia

Modelul Acer Aspire E1-570G-33214G50Mnii e unul de ultimă generație care a apărut în România de mai puțin de o săptămână. E un laptop ideal pentru persoanele interesate de un model multimedia cu performanțe peste medie și o portabilitate ridicată… chiar dacă bateria e una cu 4 celule. Poate fi utilizat cu succes la jocuri, filme HD și pentru videochat (deoarece camera e una HD).

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un notebook PC dotat cu procesor i3, 4GB RAM și cu placă video de gaming care consumă foarte puțin curent deoarece are tehnologie Optimus. Chiar dacă din imaginea de alături nu se vede prea bine, trebuie să știți că laptopul e unul negru.

Pe negru
Pe negru

Pe partea de caracteristici, pe lângă ce am menționat mai sus ar trebui spus că procesorul e unul i3-3217u cu două nuclee și voltaj scăzut… motiv pentru care bateria ține chiar și 4 ore. Ecranul e unul de 15.6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli, adică laptopul poate fi utilizat cu succes la filme HD fără a pierde vreun detaliu. RAMii sunt 4GB, iar eu sunt de părere că nici nu ai nevoie de mai mult, Windows consumând undeva la maxim 1GB, restul rămânând pentru alte aplicații.
Având procesor Intel și placă Nvidia, în partea stângă vor fi și niște acțibilde și sunt sigur că unii vor lua acest model doar pentru cât de bine arată ele. 😀

Lucrurile care le apreciez la acest model sunt designul conservativ, portabilitatea (greutatea e una mică de circa 2.3 kilograme) și componentele puternice. Un alt lucru bun e prezența unui SO, chiar dacă e vorba despre Linux, însă ar fi fost mai bine dacă era vorba despre Windows. Lucrurile care nu le apreciez sunt ecranul care nu are o rezoluție mai mare, că are unitate optică și că are taste numerice în partea dreaptă.

De final precizez că un laptop precum acesta e foarte bune pentru cei care au un buget redus, dar vor un laptop care să arate bine și să se comporte ireproșabil în majoritatea sarcinilor. Nu ar trebui să vă deranjeze că are o garanție de doar un an deoarece aceasta se poate mări până la maxim 3 ani pe bani puțini.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire E1-570G-33214G50Mnii, laptop multimedia”

  1. Am acest model de ceva timp si pe ansamblu sunt multumit. Singurul lucru care pot sa i-l reprosez e ca nu merge pe el altceva in afara de Windows 8.1. Am instalat Windows 7 dar nu am gasit drivere asa ca am instalat 8.1 pe care driverele functioneaza perfect.

  2. Acer E1-570G e laptopul ideal pentru persoane in cautarea unei solutii de gaming la un pret foarte mic… asa pentru romani. Nu trebuie confundat cu modelul fara G adica E1 570 deoarece acela nu are placa grafica cu memorie dedicata ci doar o placa Intel.
    Sa revenim asupra acestui model care nu doar arata bestial ci are si componente demne de invidiat. Acum 1-2 ani un laptop precum acesta costa circa 2500 lei pe cand acum il ai la 1800 lei sau ceva asemanator. Poate ca unii mai carcotasi o sa-mi sara in cap si o sa zica despre el ca nu are procesor prea nou si de aceea nu prea merita, insa aici se inseala amarnic. Chiar daca-i vorba despre un i3 Ivy acesta e mult mai rapid decat modele Haswell de pe piata. Asta e datorat in principal ca e un procesor cu frecventa mare. Mai mult, acest model e unul cu voltaj scazut ceea ce teoretic inseamna o autonomie mai mare – bateria tinand 4 ore… dupa cum spune Acer.
    Deci piesele de rezistenta sunt procesorul si placa video. Despre grafica nu am spus nimic si de aceea in randurile ce urmeaza am sa detaliez. Modelul acesta nu vine cu una, ci cu doua placi video: Intel HD și Nvidia GT 740M. Ambele funcționează într-un mod… Optimus cum ii zic eu. Asta face ca bateria sa tina mai mult si in Dxdiag (Direct X) o sa vedeti doar cea Intel HD intrucat cea GeForce e activata doar cand e nevoie de ea, adica in jocuri. Placa dedicata nu doar are multa memorie ci are si un bus pe 128 biti care garanteaza faptul ca o sa te poti juca cele mai noi jocuri fara intreruperi.
    Eu am luat acest model de aici deoarece eram in cautarea a ceva performant care sa arate bine si sa coste sub 2000 lei. Am gasit ceva in forma acestui Acer si sincer il recomand mai departe. Nu regret achizitia si spun asta dupa cateva saptamani de utilizare intensa.

Comentariile sunt închise.