Acer Aspire E1-570-33214G75Mnii e varianta pe gri cu procesor Core i3, 4GB RAM și spațiu de stocare de 750GB. Dacă nu știți cum arată, am pus o poză și un clip cu varianta pe negru. Spre deosebire de acela, acesta are acea zonă din jurul tastaturii pe gri. În rest, tot așa arată iar dotările sunt aceleași. Designul elegant se observă la interior iar tastatura și touchpadul sunt plăcute. O serie ceva mai elegant e V5-572 or V5-573, dar și prețurile sunt ceva mai mari datorită componentelor de ultimă generație.
Acele serii de la Acer sunt alternative perfecte la acesta deoarece sunt mai portabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Procesorul acestui laptop e unul cu frecvență scăzută și tehnologie de economisire a energiei. E vorba de un Core i3-3217U de 1.8 GHz cu Intel HD 4000 care e des întâlnit pe laptopurile cu baterii de 4 celule sau mai mici. Deci, bateriile mai mici pot oferi cam aceeași autonomie ca și laptopurile mai vechi, însă trebuie avut în vedere că noile laptopuri sunt și mai ușoare.
Puteți viziona conținut HD datorită ecranului și seria aceasta oferă doar ecrane de 15 inci. Are 4 GB RAM și se mai poate pune o plăcuță de 4GB dacă doriți. Cu așa memorie, e bine să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți. Puteți stoca multe fișiere pe un hard de 750GB. Are dotările standard dar sunt prezente și câteva dotări speciale (port USB 3.0 și tehnologie bluetooth). Un mouse wireless e perfect pentru un laptop cu bluetooth. Acea autonomie de 4 ore ține și cât de solicitată e configurația, dar în mod economic veți obține cel mai mult.
Sistemul de operare preinstalat e Linux și nu prea a așa de util chiar dacă nu necesită antivirus (vă recomand BitDefender Free dacă alegeți Windows).
Plusuri: are o autonomie de 4 ore, bluetooth, procesor Core i3, spațiu de stocare suficient, arată bine și e accesibil.
Minusuri: nu prea sunt.
Acer Aspire E1-570-33214G75Mnii face parte dintr-o serie mai veche de aceea și procesorul e unul IvyBridge și nu Haswell. Din același motiv, e și accesibil dar să nu uităm că are decât Linux. Nu e cel mai bun sistem de operare pentru utilizatorii obișnuiți. De aceea, Windows 7 e o alegere mai bună decât 8 deoarece acea interfață e cam inutilă (dacă nu folosiți serviciile de la Microsoft).