Acer Aspire E1-531G-B9604G50Maks, laptop multimedia

Acer Aspire E1-531G-B9604G50Maks e un laptop multimedia deoarece are acea placă video dedicată și care poate fi de folos atunci vreți să încercați un joc. Performanțele sale nu sunt așa de mari deoarece e vorba de o placă video pe 64 de biți dar cu memorie video proprie. Designul e același pentru toate laptopurile E1 și îmi place combinația de gri cu negru. E o variantă accesibilă și pentru că are procesor Pentium Sandy Bridge. Mai precis, e vorba de seria a 2-a iar ultima seria e Haswell (a 4-a). Noile laptopuri nu sunt așa de performante deoarece sunt modele recent lansate, pe parcurs apar modele și mai bune și aici mă refer la cele din ultima generație.

Sunt câteva alternative de la producători precum Asus, dar specificațiile nu sunt chiar aceleași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptop
Laptop

După cum am zis și mai sus, e un procesor mai vechi dar care face față – Pentium B960 de 2.2 GHz. Placa video integrată Intel HD 3000 e  numai bună pentru sarcini precum programe, navigare web etc. Pentru jocuri, Geforce 710M de 1 GB e numai bună iar tehnologia Optimus va comuta automat pe placa video corespunzătoare pentru a beneficia de o autonomie generoasă și performanțe ridicate.

Ecranul LED de 15 inci poate fi folosit pentru vizionarea de filme 720p și claritatea e una superioară. Are suficientă memorie RAM – 4GB, iar spațiul de stocare e oferit de hdd – 500GB. Dotările laptopului sunt următoarele: DVD, cameră web, card reader, USBuri, bluetooth și altele. Bateria de 6 celule e foarte ok și oferă o autonomie mare când folosiți laptopul ca unul office. Greutatea sa e una de 2.4 kg și ar fi fost și mai mică dacă nu avea DVD ori baterie așa de mare. Laptopurile mai noi au procesoare cu consum redus și baterii de 4 celule, unle nu au nici DVD.

Sistemul de operare e Linux dar eu aș instala fie Windows 7 fie Windows 8 (pentru 8.1 nu cred că veți găsi drivere), dar 7 e mai bun deoarece nu folosesc acea interfață iar drivere compatibile veți găsi pentru acesta.

Plusuri: arată bine, autonomie de circa 3-4 ore, tehnologie bluetooth, preț atractiv și numărul mare de dotări.
Minusuri: nu are configurația foarte nouă.

Acer Aspire E1-531G-B9604G50Maks e unul dintre puținele laptopuri cu Sandy Bridge și care au un preț foarte atractiv. Există serii similare dar cu componente hardware diferite și prețurile diferă.

Te-ar mai putea interesa