Acer Aspire E1-531-B9704G32Mnks

Laptopul Acer Aspire E1-531-B9704G32Mnks e unul din multele modele aflate pe piață care merită încercate deoarece oferă performanțe modeste a un preț modest. Un alt motiv pentru care l-aș recomanda ar fi design-ul care e unul elegant – capac lucios, zone de sprijin e gri-argintie iar rama e lucioasă. Nu mi-a plăcut touchpadul deoarece e mic iar butoanele puteau fi integrate ca și la modelele premium – Aspire V5. Dar la un preț așa de mic aveți la dispoziție un Pentium Sandy Bridge, 4GB de RAM și un hard modest. Îl recomand studenților dar și celor care nu vor ceva scump ci doar funcțional. Adică să fie bun pentru aplicații Office, internet și filme. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul B970 e cel mai nou din seria Pentium și sunt curios care vor fi cele Ivy Bridge. Până atunci acesta e suficient de bun pentru utilizatorii simpli deoarece are două nuclee și o frecvență de 2.3 GHz. Împreună cu placa video Intel, poate reda filme 720p, chiar dacă e una integrată. Plus că rezoluția e una HD Ready și e ok la o diagonală de 15.6 inci. Asta înseamnă că greutatea sa e undeva la 2.3-2.4 kilograme și că are tastatură numerică. După cum am zis sus, are un hard mic (320GB) și 4 GB RAM. La un așa preț, configurația e suficient de bună și cu siguranță nu veți găsi un laptop cu grafică dedicată în caz că vă doriți unul.

Deci, nu-l recomand pentru a juca jocuri 3D sofisticate dar vor rula decent cele care pot fi jucate din browser. E dotat cu cititor de carduri care poate fi util pentru cei care au un aparat foto/cameră video cu card compatibil. Camera web HD e ideală pentru cei ce socializează des și vor calitate video. Alături de acest laptop vă recomand un router wireless deoarece are Wi-Fi. Pentru vizionarea de filme, puteți conecta un monitor la porturile sale: VGA sau HDMI. Bateria ține vreo 3-4 ore deci cât un laptop obișnuit și vă recomand Windows 7 pe 64 de biți deoarece are Linux preinstalat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un preț atractiv, suficientă memorie RAM, camera web HD poate fi utilă, aspect plăcut și ieșire HDMI.

Minusuri: touchpadul mi s-a părut destul de mic.

Concluzie

Acest E1-531-B9704G32Mnks e unul din multele modele din seria E1, iar după cum știți Pentium e mai bun decât Celeron, deci nu văd de ce nu optați pentru acesta.

Te-ar mai putea interesa