Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks

Sunteți în căutarea unui laptop accesibil dar performant? Recomandarea mea e un laptop cu procesor Intel Pentium, 4GB de RAM și hard de 500GB. E vorba de Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks care e nou și are un aspect plăcut. Nu e un laptop pe care să jucați jocuri 3D, dar puteți face cam orice ce ține de aplicații sau internet. Puteți viziona și filme 720p, deci poate fi un media player portabil însă prețul nu e la îndemâna oricui. Chiar dacă nu e foarte scump, tot trebuie să faceți un efort financiar că doar e un laptop și nu un desktop. E1-531-B9604G50Mnks are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Tastatura
Capac

Specificații tehnice

Procesorul despre care vă spuneam anterior e un Intel B960 de 2.2 GHz și e mult mai bun decât cele Celeron. Ecranul e același ca și la restul laptopurilor – 15.6 inci LCD LED cu rezoluție HD+. E suficient de mare rezoluția deoarece imaginile sunt clare și puteți viziona filme la calitate 480p sau 720p. Memoria RAM e de 4GB la 1333 MHz, deci e suficientă și pentru cele mai sofisticate aplicații. Iar pentru că are Linux, vă recomand Windows 7 64 de biți. Puteți să stocați multe fișiere pe el că doar hardul e de 500GB. Deci e ideal pentru iubitorii de muzică, filme sau poze.

Placa video e cea obișnuită pentru configurațiile cu Intel, adică HD Graphics. Acesta are suport HD dar nu e bună pentru gaming deoarece e una integrată. Dotările sunt cele obișnuite dar aduce și cameră web HD care e numai bună pentru video convorbiri. Chiar și portul HDMI devine util atunci când vreți să conectați un TV la acesta. Acumulatorul oferă în jur de 3-4 ore de funcționare și e o autonomie ok la un astfel de preț. Din poza de sus se observă că vine cu tastatură numerică, iar touchpadul are dimensiuni medii. Combinația de culori e bine aleasă dar cred că ar fi arătat mai bine un gri în loc de acel negru.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e accesibil pentru configurația sa, autonomie mare și are un design elegant.

Minusuri: nu are port USB 3.0 sau bluetooth.

Concluzie

Acest Acer E1-531 e o recomandare în acest buget, iar alternative sunt suficiente în special dacă nu țineți la procesoarele Intel Pentium. Spun asta pentru că există laptopuri cu procesoare AMD sau Intel Celeron care sunt ceva mai ieftine. Unele au chiar și bluetooth și USB 3.0. Am postat o prezentare a unui laptop foarte asemănător ca design, doar configurația diferă:

Lasă un comentariu