Acer Aspire E1-531-B9602G32Mnks

Chiar dacă acest laptop Acer Aspire E1-531-B9602G32Mnks nu e unul dintre cele mai grozave modele de pe piață, la un așa preț oferă un procesor de tip Pentium care e superior celor din seria Celeron sau celor cu frecvență mai mică. Bineînțeles din punct de vedere al performanțelor, deoarece un procesor cu frecvență mică are și un consum mic – rezultă într-o autonomie mai mare. Dar aici nu e cazul deoarece autonomia sa e de circa 3-4 ore și deci oferă cât oricare alt laptop obișnuit. CU acesta puteți viziona filme HD, naviga pe web oriunde aveți un hotspot sau chiar să socializați prin camera web. Totuși vă recomand Windows 7 sau 8 pe 64 de biți și încă 2GB RAM pentru un multitasking mai bun. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul său Pentium e unul Sandy Bridge deci e destul de nou și performant. E vorba de un B960 de 2.2 GHz care are o placă video integrată. Dacă nu ați știut, toate procesoarele Intel de pe platformele mobile (laptopuri), au plăci video Intel. Chiar dacă nu e bună pentru a juca jocuri 3D, se descurcă decent când vine vorba de filme sau utilizare office (consum mic).

Ecranul său e unul standard LCD LED de 15.6 inci cu rezoluție HD+ și cu ajutorul portului HDMI puteți conecta un ecran mai mare (monitor sau televizor). Memoria RAM de 2GB e bună dar nu suficientă dacă vreți să folosiți mai multe aplicații în același timp. Chiar dacă se poate upgrada la 8GB, 4GB sunt suficienți pentru orice tip de aplicație sau utilizator.

Dacă vreți mai mult spațiu de stocare, un hdd extern e soluția ideală. Pe lângă dotările standard are cameră web HD care e utilă doar celor care folosesc Skype sau alte aplicații similare. În rest are porturile (USBuri, HDMI, LAN etc.) și dotările obișnuite. Autonomia oferită de bateria sa de 6 celule e suficientă și e mai mare atunci când nu folosiți Wi-Fi-ul.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor performant, autonomie decentă, cameră web HD și preț atractiv.

Minusuri: are doar 2GB.

Concluzie

Acest model E1-531-B9602G32Mnks e unul dintre cele mai bune laptopuri cu configurație office în special datorită prețului și procesorul. Alternative sunt destul de puține deoarece majoritatea laptopurilor ieftine vin cu procesoare Amd sau Intel Celeron. Jos am pus o prezentare a unui laptop similar ca să vă faceți o idee despre el.

Te-ar mai putea interesa