≡ Meniu

Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks, laptop office ieftin

Actualizare: Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks are acum un preț de 1399 lei, deci s-a ieftinit cu circa 200 lei. De banii economisiți poți lua un mouse Hama AM-7200 și un router Asus RT-N10LX.

Articolul din 12.03.2013
În urmă cu câțiva ani vroiam să-mi cumpăr cu laptop pe bani puțini și mă gândeam la un Acer. Din păcate pe acea vreme laptopurile Acer arătau „nașpa”, chiar dacă erau cele mai ieftine. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar acest lucru se poate vedea analizând laptopul Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks. Acesta nu e doar ieftin, ci arată foarte bine, el fiind negru iar zona unde e palm rest-ul e gri.
Pentru un preţ bun Vezi prețul special de azi primim un notebook foarte ieftin, care vine cu procesor dual core, multă memorie RAM și sistem de operare Linux.

Aspect

Chiar dacă laptopul e unul office, se vede de la o poștă că e unul care tine înspre a premium. Ecranul e unul de 15.6 inci cu o rezoluție numai bună de vizionat filme HD, iar dacă vi se pare că acest ecran e mic atunci aveți posibilitatea de a conecta un televizor sau monitor pe portul VGA.

Tastatura

Tastatura

Capac

Capac

Caracteristici tehnice

Vine cu un procesor Intel Celeron B830 care are două nuclee și o placă video integrată capabilă de a reda fluent conținut video de înaltă definiție. În trecut, laptopurile cu preț de sub 1600 lei aveau doar 2GB memorie RAM, dar nu e cazul acestuia deoarece are memorie RAM „cât cuprinde” – 6GB. Din această cauză dacă o să instalați Windows 8 pe 64 bit acesta o să ruleze perfect.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre calitate și preț e unul foarte bun; performanțele sunt decente; poate fi utilizat la gaming, și prin asta mă refer la faptul că jocurile acelea de pe Facebook vor rula foarte bine; garanție poate fi extinsă la maxim 3 ani; e disponibil un pachet promo cu Windows și hard de 500, dar eu zică că mai bine îi luați un HDD extern Seagate Expansion 1TB.
Contra: nu vine cu Windows, dar are Linux.

Concluzie

Mulțumită faptului că nu are placă video dedicată, bateria laptopului ține undeva la 4 ore și asta se traduce printr-o portabilitate peste medie. Eu aș recomanda modelul acesta unei persoane care vrea un laptop decent care să-l poată transporta ușor într-o geantă gen Case Logic VNA216M. Despre cum arată se poate vedea mai bine din preview-ul de alături.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Adelina

    Ma intereseaza acest model deoarece soara mea are ceva foarte similar si am zis sa-mi iau si eu deoarece in acest moment am un harb cu care nu-ti mai poti face treaba.

Lasă un comentariu