Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks, laptop office ieftin

Actualizare: Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks are acum un preț de 1399 lei, deci s-a ieftinit cu circa 200 lei. De banii economisiți poți lua un mouse Hama AM-7200 și un router Asus RT-N10LX.

Articolul din 12.03.2013
În urmă cu câțiva ani vroiam să-mi cumpăr cu laptop pe bani puțini și mă gândeam la un Acer. Din păcate pe acea vreme laptopurile Acer arătau „nașpa”, chiar dacă erau cele mai ieftine. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar acest lucru se poate vedea analizând laptopul Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks. Acesta nu e doar ieftin, ci arată foarte bine, el fiind negru iar zona unde e palm rest-ul e gri.
Pentru un preţ bun Vezi prețul special de azi → primim un notebook foarte ieftin, care vine cu procesor dual core, multă memorie RAM și sistem de operare Linux.

Aspect

Chiar dacă laptopul e unul office, se vede de la o poștă că e unul care tine înspre a premium. Ecranul e unul de 15.6 inci cu o rezoluție numai bună de vizionat filme HD, iar dacă vi se pare că acest ecran e mic atunci aveți posibilitatea de a conecta un televizor sau monitor pe portul VGA.

Tastatura
Tastatura
Capac
Capac

Caracteristici tehnice

Vine cu un procesor Intel Celeron B830 care are două nuclee și o placă video integrată capabilă de a reda fluent conținut video de înaltă definiție. În trecut, laptopurile cu preț de sub 1600 lei aveau doar 2GB memorie RAM, dar nu e cazul acestuia deoarece are memorie RAM „cât cuprinde” – 6GB. Din această cauză dacă o să instalați Windows 8 pe 64 bit acesta o să ruleze perfect.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre calitate și preț e unul foarte bun; performanțele sunt decente; poate fi utilizat la gaming, și prin asta mă refer la faptul că jocurile acelea de pe Facebook vor rula foarte bine; garanție poate fi extinsă la maxim 3 ani; e disponibil un pachet promo cu Windows și hard de 500, dar eu zică că mai bine îi luați un HDD extern Seagate Expansion 1TB.
Contra: nu vine cu Windows, dar are Linux.

Concluzie

Mulțumită faptului că nu are placă video dedicată, bateria laptopului ține undeva la 4 ore și asta se traduce printr-o portabilitate peste medie. Eu aș recomanda modelul acesta unei persoane care vrea un laptop decent care să-l poată transporta ușor într-o geantă gen Case Logic VNA216M. Despre cum arată se poate vedea mai bine din preview-ul de alături.

Un comentariu la „Acer Aspire E1-531-B8306G75Mnks, laptop office ieftin”

  1. Ma intereseaza acest model deoarece soara mea are ceva foarte similar si am zis sa-mi iau si eu deoarece in acest moment am un harb cu care nu-ti mai poti face treaba.

Lasă un comentariu