Acer Aspire E1-531-B8302G32Mnks

Acest laptop Acer Aspire E1-531-B8302G32Mnks e o alegere bună dacă vă gândiți să-l folosiți doar pentru navigare, aplicații office și filme. Spun asta pentru că are o configurație decentă dar nu foarte grozavă. Are un procesor Dual Core Celeron, 2GB și hard de 320GB. Dacă tindeți spre mai multă memorie RAM, atunci trebuie să știți că există un model cu 4GB sau puteți lua voi încă 2/4GB și să-i instalați. Bineînțeles, dacă aveți mai mult de 2GB, e recomandat un Windows pe 64 de biți – versiunea 7 sau 8. Sincer, eu prefer modele cu Pentium dar dacă nu vă interesează prea mult viteza de procesare, acesta e suficient de bun. E1-531-B8302G32Mnks are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesor Intel B830 de 1.8GHz e un model nou și mai bun decât un AMD. Oricum nu văd rostul configurațiilor cu AMD deoarece plăcile integrate sunt integrate și nu pot reda jocuri 3D cum o fac cele dedicată. Ecranul de 15.6 inci poate fi găsit la multe laptopuri accesibile și se pare că e destul de apreciat deoarece nu nici prea mare dar nici prea mic. Rezoluția sa vă oferă o imagine clară în special când vizionați filme 720p.

Memoria RAM DDR3 are o capacitate de 2GB dar suportă maxim 8GB (nu are rost să puneți mai mult de 4 GB pe el). Dacă veți opta pentru un upgrade, atunci vă recomand Win 8 64 de biți. Are un HDD destul de mic pentru un laptop așa de nou. Dar cu timpul acel hdd poate fi înlocuit cu unul mai mare sau puteți opta pentru unul extern.

Restul dotările sunt cele standard, doar că are o cameră web HD care va fi de folos la video convorbiri. Din păcate nu are porturi USB 3.0 pentru un eventual HDD extern, însă trebuie să știți că hardurile 2.0 sunt mai ieftine.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cameră web HD, posibilități de upgrade, există o alternativă cu 4GB de RAM (dar numai dacă aveți nevoie) și e accesibil.

Minusuri: lipsa unui port USB 3.0 și hdd mic.

Concluzie

Acest Aspire E1-531-B8302G32Mnks de la Acer e o alternativă bună la un netbook chiar dacă costă ceva mai mult dar cu cu mult. Ecranul e bun pentru vizionat filme, navigare sau aplicații deoarece rezoluția e decentă – HD+. Pentru a vă face o idee, am pus un clip cu prezentarea unui model similar:

Te-ar mai putea interesa