Acer Aspire E1-531-B826G75Mnks

Acest laptop Acer Aspire E1-531-B826G75Mnks e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piață și se datorează în special configurației sale. Mai precis, vine cu un procesor Celeron și 6GB de RAM pentru un multitasking mai bun. Eu nu înțeleg de ce au introdus atâta memorie RAM deoarece 4GB erau suficienți. Cât despre hard, e decent chiar și dacă sunteți pasionat de filme și muzică. Design-ul e reușit și seamănă destul de mult la interior cu laptopurile Samsung. E destul de ușor iar pentru că are un capac lucios, vă recomand o husă sau o geantă. E1-531-B826G75Mnks are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul B820 de la Intel face parte din seria Celeron care nu e cea mai grozavă însă e vorba de un Dual Core. Autonomia laptopului crește cu un astfel de procesor deoarece frecvența sa e de 1.7 GHz. Ecranul HD+ face posibilă vizionarea de filme 720p iar claritatea e asigurată de tehnologie LED. Memoria RAM are o frecvență de 1066MHz iar capacitatea e de 6GB. După cum spuneam anterior, chiar și 4GB erau suficienți. Însă poate există aplicații care consumă mai mult și deci depinde de necesitățile fiecăruia. Cei 750GB sunt decenți pentru un laptop așa de accesibil. Pe acel hard puteți stoca o mulțime de fișiere.

Placa sa video e una integrată e una decentă dar nu se adresează pasionaților de gaming. Dotările sale pot fi găsite și la alte laptopuri însă acesta are o cameră web HD care e ideală pentru cei care socializează pe web. Porturile disponibile pe acesta sunt mai mult decât decente în special portul HDMI, dar USB 3.0 ar fi fost ideal pentru cei care folosesc un HDD extern. Are o greutate doar de 2.4 kilograme care e puțin sub medie iar design-ul e într-o combinație de gri cu negru. Autonomia bateriei de 6 celule e de 4 ore care e puțin peste medie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are port HDMI, multitasking excelent, Linux (vă recomand Win 7 pe 64 de biți), autonomie bună și design reușit.

Minusuri: nu văd rostul unei memorii de 6GB și nu are port USB 3.0.

Concluzie

Acest Aspire E1-531-B826G75Mnks se adresează celor care nu vor un laptop pentru jocuri ci unul simplu pentru internet, aplicații și filme. E un model la care nu mai aveți nevoie de upgradeuri deoarece chiar și hardul e foarte mare. Am pus un clip cu un laptop similar din această serie:

Te-ar mai putea interesa