Acer Aspire E1-531-20204G50Mnks, laptop office

Acer Aspire E1-531-20204G50Mnks e un laptop interesant dacă ținem cont de configurație dar designul nu diferă cu mult deoarece toate laptopurile E1 arată cam la fel. Configurațiile și prețurile sunt singurele diferențe între laptopuri. Prefer laptopuri cu o astfel de configurație deoarece laptopul e foarte accesibil iar un Pentium 2020M e perfect pentru utilizatorii cu pretenții mici. Ultima serie de procesoare de la Intel e Haswell și oferă și o placă video mai nouă, dar cam la fel de performantă.

Prețul e mai atractiv și pentru că are un sistem de operare precum Linux și nu Windows. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptop
Laptop

Intel Pentium Dual Core 2020M de 2.4 GHz e o alegere bună și nu e nevoie de mai mult pentru uz casnic. Dacă vreți să încercați aplicații profesionale ori jocuri, vă recomand procesoare de tip Core i și o placă video dedicată. Chiar și configurațiile AMD APU sunt interesante deoarece sunt ieftine și sunt ok pentru redare de jocuri/filme.

Ecranul de 15 inci are o rezoluție 720p și o iluminare LED, astfel că imagine e detaliată iar contrastul e mai mult decât decent. Restul configurației e ok pentru ce ar putea fi folosit: 4 GB RAM și 500GB spațiu oferit de hard disk. Mai mult spațiu poate fi obținut prin înlocuirea hardului ori cu ajutorului unui hard extern. Având în vedere că are USBuri 3.0, eu aș alege un mediu de stocare cu interfață similară (pentru a beneficia de o viteză de transfer ridicată – de 10 ori mai mare).

Dotările acestui laptop sunt multe și destul de utile: difuzoare stereo, DVD, USBuri, cameră web, card reader, VGA, HDMI, baterie de 6 celule etc. Nu are bluetooth, dar tot puteți folosi un mouse wireless dacă conectați adaptorul wireless inclus. Greutatea sa e una de 2.4 kg și putea fi mai mică dacă nu ar fi avut DVD și baterie de 4 celule (pentru astfel de baterii e nevoie și de un procesor cu tehnologie de economisire a energiei).

Plusuri: autonomie decentă când îl folosiți doar pentru sarcini office, preț atractiv, configurație modestă etc.
Minusuri: are Linux.

Acer Aspire E1-531-20204G50Mnks e un laptop ieftin care poate înlocui orice desktop ori laptop vechi. Din clipul de jos se poate vedea cam cum arată laptopurile din această serie și ca să vă faceți o idee despre el. Vă recomand Windows 7 deoarece nu e un laptop cu touch iar Windows8 nu e chair cel mai reușit.

Te-ar mai putea interesa