Acer Aspire E1-531-10004G50Mnks, laptop office cu Linux

Actualizare: Acer Aspire E1-531-10004G50Mnks are în acest moment o reducere de 100 lei și costă 1349 lei. De banii economisiți poți lua un ruter D-Link DIR-600.

Articolul din 28.02.2013:
Laptopul Acer Aspire E1-531-10004G50Mnks e un laptop foarte ieftin deoarece spre deosebire de multe alte laptopuri, acesta are un procesor Celeron 1000M. Chiar dacă nu pare a fi un procesor grozav, are două nuclee și o viteză de procesare modestă. Trebuie menționat faptul că e un procesor din a treia generație, care-i oferă un plus de eficiență. Pe piață, veți găsi multe laptopuri ieftine, dar nu vă recomand cele cu AMD deoarece procesorul nu se poate compara cu acesta. Iar acea placă video și așa nu face față jocurilor 3D deoarece una integrată. Însă, dacă aveți un buget destul de mic, e important ca laptopul să aibă cel puțin 2GB RAM și un hard de 500GB. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e cel cunoscut, cu suprafețe lucioase la capac și ramă ecran, iar în zona tastaturii veți găsi doar suprafețe mate. Nu-mi plac laptopurile care sunt în totalitate lucioase deoarece lasă amprente.

Tastatura
Tastatura
Capac
Capac

Specificații tehnice

Procesorul său poate fi găsit și pe alte laptopuri, dar nu e mai performant decât un Pentium. Celeron 1000M e însoțit și de o placă video integrată numită Intel HD Graphics. Cu aceasta puteți viziona filme 720p pe ecranul său de 15.6 inci LCD LED. Datorită iluminării LED, are un contrast mai bun dar și un consum mic de energie. E același ca și pe restul laptopurilor doar că la cele scumpe e unul HD+ sau FullHD.

Cu cei 4GB de RAM puteți folosi orice aplicații iar multitaskingul e decent. Puteți stoca o mulțime de fișiere pe acel hard de 500GB și e unul silențios. Camera web e bună pentru video convorbiri deoarece e una HD iar microfonul incorporat e util și el. Are și alte dotări utile: DVD, cititor de carduri, USBUri 2.0, LAN WLAN etc.

Autonomia oferită de bateria sa e una de maxim 4 ore. Având în vedere că are Linux, vă recomand îl locul său Windows 8.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă e de 4 ore, are trei porturi USB, accesibil, arată bine și are port HDMI (pentru conectarea unui ecran mai mare).

Minusuri: nu are bluetooth și port USB 3.0.

Concluzie

Acer Aspire E1-531-10004G50Mnks e un laptop reușit dacă luăm în considerare prețul și se adresează celor care nu au mai avut un laptop ci un desktop mai vechi și caută performanță.

Te-ar mai putea interesa