Acer Aspire E1-531-10004G32Mnks

Laptopul Acer Aspire E1-531-10004G32Mnks e o alegere ieftină și bună de la acest producător deoarece aduce un procesor Dual Core. E vorba de Celeron 1000M de 1.8 GHz care aduce un plus eficiență datorită tehnologiei noi – IvyBridge. Acesta a apărut pe piață anul acesta și cu siguranță va fi și pe alte laptopuri. Chiar dacă nu e un Pentium, oferă o viteză de procesare decentă și are două nuclee. După cum bine știți, procesorul e primul criteriu de alegere în vedere achiziționării unui laptop. Poate reda fără probleme filme 720p deoarece are o placă video Intel HD. Sunt multe modele din această serie și veți găsi câteva cu Pentiumuri și chiar și cu plăci video dedicată (au codul E1-531G). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e unul plăcut și nu veți găsi model în alte culori. Prețurile sunt justificate de configurație și dotări. În cazul acestor

Tastatura
Tastatura
Capac
Capac

Specificații tehnice

Procesorul Celeron 1000M e oferi de un producător precum Intel și e însoțit de o placă video Intel. Aceasta e integrată în procesor pentru un plus de performanță grafică. Având în vedere că e un Dual Core, poate reda filme 720p și unele 1080p. Însă, pentru că are un ecran HD nu ar avea rost să vizionați filme 1080p, decât pe un monitor extern conectat la HDMI. Dar și un televizor e suficient de bun dacă are port HDMI. Configurația sa cuprinde componente hardware decente ca: memorie RAM de 4GB, hard de 320GB și placă grafică Intel.

Ca și upgradeuri, puteți instala până la 8 GB RAM și să înlocuiți hardul existent cu unul mai mare. Dotările acestui laptop sunt cele cunoscute și care le găsiți și pe alte laptopuri ieftine. De aceea nu puteți avea pretenții la USB 3.0, bluetooth sau tehnologie audio avansată. Vine cu Linux preinstalat, care e un sistem de operare cunoscut. Totuși, Windows 8 e ideal deoarece e nou și puteți alege varianta 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e accesibil, oferă o autonomie maximă de 4 ore, port HDMI, cameră web HD (ideală pentru video convorbiri) și design plăcut.

Minusuri: hard disk cam mic pentru un laptop al anului 2013.

Concluzie

Acest Aspire E1-531-10004G32Mnks de la Acer e o alegere bună, însă nu-mi place că are un hard disk așa de mic. Poate găsiți alternative cu hard mai mare și poate chiar și cu bluetooth (cele HP am observat că au bluetooth).

Lasă un comentariu