Acer Aspire E1-531-10002G32Mnks, laptop ieftin cu Linux

Laptopul Acer Aspire E1-531-10002G32Mnks e unul intre multele laptopuri ieftine de pe piață cu configurație nouă, dar care nu promite cine știe ce performanțe. Dacă vă interesează performanțele și nu ecranul, vă recomand un model cu ecran de 11.6 inci deoarece oferă mai multă memorie RAM, hard de 500GB și autonomie puțin mai mare. Bineînțeles, dacă nu vă interesează acest aspect deoarece vreți un înlocuitor decent pentru actualul PC, aveți nevoie de un laptop cu ecran decent și nu unul mic. Ecranul de 15.6 inci mi se pare satisfăcător deoarece pentru uz zilnic e suficient de mare iar imaginea e detaliată datorită rezoluției HD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e cel neschimbat, adică vom vedea aceeași combinație de culori care am văzut-o și la restul. Îmi place că nu e în totalitate pe negru.

Tastatura
Tastatura
Capac
Capac

Specificații tehnice

Procesorul său Intel 1000M e un model cu două nuclee și face parte dintr-o serie numită Celeron. Nu e cea mai performantă serie dar se poate lăuda că oferă performanțe superioare procesoarelor de la AMD. Chiar dacă acele procesoare AMD oferă plăci video integrate performante, tot nu vă sunt de folos în cele mai noi jocuri. Deci nu văd de ce ați alege o configurație cu AMD, iar placa Intel HD Graphics de pe acesta e decentă din punctul meu de vedere. Are un ecran de 15.6 inci care îl puteți găsi la multe laptopuri deoarece are o rezoluție 768p și o protecție lucioasă.

Restul configurației cuprinde o memorie de 2 GB și un hard de 320GB. Dacă nu vă gândiți să măriți acea memorie RAM, puteți alege un Windows pe 32 de biți. Dotările unui laptop sunt importante dacă nu mai aveți altul sau un desktop. Spun asta deoarece unele dotări (USBurile, WLAN, ieșire audio, difuzoare etc.) le veți folosi zilnic. Bateria sa oferă o autonomie decentă deoarece e de maxim 4 ore și numai bună pentru cele 6 celule ale sale.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț mic, autonomie maximă de 4 ore, port HMI, posibilitate de upgrade a memorie la 8GB și procesor nou.

Minusuri: hard disk mic.

Concluzie

Acest Acer Aspire E1-531-10002G32Mnks poate fi următoarea voastră alegere iar sistemul de operare îl puteți schimba dacă nu sunteți familiarizați cu Linux. o puteți face cu un DVD sau cu o memorie RAM, depinde de mediul de stocare pe care-l aveți.

Te-ar mai putea interesa