Acer Aspire E1-530G-21174G75MNKK, laptop negru

Dacă ai un buget mic pentru un nou laptop atunci îți recomand acest Acer Aspire E1-530G-21174G75MNKK, fiind un laptop cu procesor Pentium 2117u (procesor cu voltaj scăzut… ceea ce înseamnă că bateria o să țină mai mult decât la alte modele) și cu placă video GeForce 720M. Eu aș recomanda un astfel de model cuiva pasionat de jocuri (mai mult cele de pe Facebook) sau care vrea să vadă filme pe calculator la o calitate superioară deoarece ecranul e unul cu rezoluție 1366×768 pixeli.
După litera G de la sfârșitul codului G vă puteți da seama că e vorba despre un laptop cu grafică dedicată, modelele fără această literă fiind modele office.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →. Pe acești bani primim un laptop cu portabilitate ridicată și cu performanțe decente. Un lucru care îmi place destul de mult e faptul că vine cu sistem de operare… mai exact cu Linux. Ar fi fost mai bine dacă era cu Windows, dar e bine și așa.

Laptop
Laptop

Pe partea de detalii tehnice are un procesor Pentium dual core model 2117UB, placă video Nvidia 720M și 4 GB memorie RAM. La capitolul software are Linux, după cum am menționat mai sus. Pentru a beneficia de toate componentele laptopului la maxim eu recomand să instalați Windows 7 cu driverele aferente care pot fi găsite pe site-ul producătorului.

Lucrurile pro achiziția acestui model ar fi designul, componentele dintr-o generație nouă și portabilitatea (producătorul zice că bateria va ține 4 ore… în condițiile în care bateria are 4 celule). Lucrurile care ar fi putut sta mai bine sunt un procesor mai bun, lipsa unității optice (care adaugă un plus de greutate) și lipsa unui ecran cu o rezoluție și mai mare.

În concluzie, dacă te interesează un notebook apărut de curând și care să ruleze filme HD fără sacadări atunci acest model ar fi unul bun. Memoria RAM de 4 giga e mai mult decât nevoie deoarece sistemul de operare consumă undeva la 1GB, restul rămânând pentru aplicații.
Din clipul de alături vă puteți face mai bine o părere despre cum arată acest laptop.

Lasă un comentariu