Acer Aspire E1-530G-21174G50Mnii, laptop cu GeForce 820M

Laptopul Acer Aspire E1-530G-21174G50Mnii e o alegere bună pentru cei care vor o placă video dedicată, un laptop ieftin (se datorează în mare parte sistemului de operare Linux) și care să arate bine. Îmi place combinația de negru cu gri/argintiu deoarece scoate în evidență restul designului. Poate fi un bun înlocuitor pentru actualul desktop însă depinde și cât performant e. Un laptop în același buget, nu prea poate fi mai performant deoarece componentele hardware diferă. La un desktop trebuie să luați în considerare și monitorul (dar și perifericele), iar un laptop e mai portabil și nu are nevoie de prea multe periferice.

Puteți opta pentru un mouse dacă nu vă place touchpadul iar pentru a-l transporta mai ușor vă recomand o geantă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Notebook
Notebook

Procesorul Pentium 2117U e unul de 1.8 GHz și cu tehnologie de economisire a energiei. Pe partea de imagine, are un ecran de 15 inci cu rezoluție HD și tehnologie LED. Placa video Intel nu e prea grozavă dacă vreți să încercați un joc, de aceea are și GeForce 820M. Comutarea între ele se face automat deoarece are tehnologie Optimus. Aceasta e prezentă la toate plăcile video NVIDIA.

Puteți pune până la 8GB de RAM, dar și 4GB mi se pare ok. Puteți stoca o mulțime de fișiere și dacă vreți ceva mai bun, un SSD ar fi ideal. Are dotările clasice/standard și sunt destul de bune pentru dimensiunile sale. Sistemul de operare e unul bun – Linux, dar nu e cel mai practic. De aceea, vă recomand să instalați Windows 8 sau 8.1 64 de biți deoarece producătorii nu mai oferă drivere pentru sisteme de operare mai vechi.

Plusuri: autonomie de până la 4 ore, USB 3.0, arată bine, e ieftin, are dotări bune, posibilități de upgrade etc.
Minusuri: nu prea are.

Acer Aspire E1-530G-21174G50Mnii e un laptop destul de bun și care poate fi perfect pentru voi (în cazul în care nu vreți ceva mai bun de un Pentium). Eu consider că procesoarele Pentium sunt perfecte pentru cei care nu se joacă jocuri dar depinde și de model. Aș prefera unul ca deoarece vine cu un plus de eficiență și tehnologii noi.

Te-ar mai putea interesa