Acer Aspire E1-530-21178G50Mnii, laptop ieftin

Chiar dacă acest laptop Acer Aspire E1-530-21178G50Mnii are un procesor decent – Pentium 2117U. Chiar dacă nu e cel mai performant dar poate fi un gadget foarte util dacă alegeți un sistem de operare ca Windows și vă recomand o versiune mai nouă. Îmi place cum arată dar există și serii similare care oferă laptopuri în alte culori. Fiecare model are un nume diferit și așa îl puteți deosebi mai ușor de altele. Acest brand oferă, în general, soluții accesibile și deci se adresează tuturor utilizatorilor. Diferențele între un laptop și un desktop sunt mici și mă refer în special la preț. Componentele hardware sunt mai performante pe platformele de tip desktop dar nici nu e nevoie de multă performanță pentru navigare web.

MI se pare o alegere excelentă și nu orice brand oferă un laptop așa de ieftin și cu Intel Pentium. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Acesta are doar o placă video Intel care e integrată și vine alături de procesorul Intel Pentium 2117U. E vorba de unul cu frecvență scăzută, deci autonomia de lucru oferită de bateria de 4 celule e una bună. Mă refer la o autonomie de 4 ore dar care e cea maximă și în unele condiții e mai mică.

Ecranul de 15 inci poate fi bun pentru vizionarea de filme HD deoarece are o rezoluție bună și dacă alegeți să-l folosiți de la o distanță media. Puteți folosi cablul HDMI de la TV sau monitor deoarece laptopul are ieșire HDMI. Are 8 GB de RAM dar nici nu prea aveți nevoie de așa de multă memorie RAM. Spațiul de stocare e de 500GB dar există harduri externe sau servicii online pentru salvarea unor fișiere suplimentare. Vă recomand Windows 8.1 64 de biți, dar și Windows 7 e ok dar nu prea sunt driverele pentru sisteme de operare mai vechi (în general e așa).

Plusuri: configurație bună chiar dacă nu e cu Intel Haswell, multitasking excelent cu așa memorie RAM, preț bun, arată bine, fiabil, ușor și altele.
Minusuri: nu prea are.

Acer Aspire E1-530-21178G50Mnii e o alegere bună dar pentru cei care vor să încerce un joc, le recomand un laptop cu placă video dedicată (cu memorie video proprie). Jos am pus o prezentare a unui laptop asemănător, doar componentele diferă.

Te-ar mai putea interesa