Acer Aspire ATC-605, sistem desktop cu Haswell

Acer Aspire ATC-605 e o alegere foarte bună pentru cei care vor ceva fiabil de la acest brand și nu trebuie neapărat un procesor de ultimă generație ca și i5 ori i7. Totuși performanțele oferite sunt aceleași comparativ cu vechile procesoare Core i3. Deasemenea, nu are placă video dedicată dar dacă vreți un plus de performanță pe partea de grafică, o placă video cu interfață 64 de biți e perfectă. Nu are sens să alegeți un prea performantă deoarece sursa nu e una de gaming. Deci, mai bine optați pentru un desktop de gaming sau multimedia decât să luați unul office/business și să-l upgradați.

Prețul mi se pare bun, perifericele sunt incluse iar un monitor nu e incluse. Eu aș alege unul de cel puțin 21 de inci datorită rezoluției. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Unitate DVD
Unitate DVD

Modelul e Intel Core i3-4130 de 3.4 GHz care face parte din generația a 4-a. Deci și placa video e mai nouă dar nu e cu mult mai bună decât predecesoarea. Bineînțeles, are un consum redus de energie iar suportul HD vă permite să redați chiar și filme până la calitate video 1080p (în cazul în care vreți să luați desktopul pentru acasă).

Placa de bază e una bună: video integrat, rețea integrată, un PCI Express x 1, un PCI Express x 16, un Mini PCI-E, sunet integrat și WiFi. Pe partea de memorie RAM are o plăcuță de 4GB, deci e de tip Single Channel. Un hard de 500GB e suficient și nu vă recomand să-l înlocuiți, puteți alege să mai puneți unul ori un SSD (depinde ce vă doriți, spațiu ori performanță).

Are Free DOS de aceea e și mai ieftin, dar Windows 7 pare a fi o alegere bună pentru el. Sunt incluse un mouse și o tastatură, bineînțeles, sunt clasice fără tehnologie wireless. Ca și porturi are: 6 USBuri 2.0 (dispuse destul de bine), LAN, audio, HDMI etc. Nu are card redaer dar nici nu cred că avea nevoie de el.

Plusuri: are procesor Haswell, WiFi, preț atractiv, multe USBuri, HDMI, fiabilitate, mouse și tastatură incluse.
Minusuri: nu are porturi USB 3.0.

Acer Aspire ATC-605 e unul dintre multe alegeri care le puteți face de la acest brand dar și alte branduri oferă desktopuri bune. Noua configurație e însoțită și de tehnologii Intel foarte utile care nu le-am mai menționat anterior. Jos am pus un clip cu despachetarea unui desktop similar, se poate observa cum arată și care ar fi conținutul pachetului.

Lasă un comentariu