Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr

Cei de la Acer fac niște laptopuri foarte bune, iar modelul de laptop Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnrr e un model multimedia foarte bun la un preț accesibil. Dacă placa video avea 128 biți și procesorul era i5 sau i7 atunci îl puteam considera laptop de gaming, însă așa e doar office-multimedia. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu e deloc scump, iar la acest preț mic probabil că are o contribuție importantă și garanția mai mică. Va putea fi folosit cu succes atât în gaming, dar și pentru sarcini simple cum ar fi navigatul pe Internet. Îl puteți lua și într-un bar deoarece are o baterie cu autonomie destul de bună și acest lucru probabil că i se datorează capacității mari.

Poze

Modelul AS5742ZG-P624G50Mnrr e unul pe roșu ca 5742ZG-P624G50Mnrr și reprezintă o variantă puțin îmbunătățită. E greu de găsit un laptop roșu deoarece Asus sau alți producători fac mai mult laptopuri negre, însă Acer face laptopuri multicolore care sunt aduse și în România.

Tastatura e comodă
Capacul cu logo-ul Acer

Specificaţii tehnice

AS5742ZG e tot 5742zg, însă o variantă cu componente mai noi deoarece placa 610 de la nVidia e de la mijlocul anului 2011. Normal că notebook-ul vine cu HDMI, 4GB memorie RAM și alte dotări, iar filmele HD se vor vedea foarte bine pe el deoarece are un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție de 1366 pe 768 pixeli, deci HD+.

Păreri pro şi contra

Pro: hardul e unul rapid chiar dacă are doar 5400 rotații; procesorul e dual core; memoria RAM poate fi mărită până la 8GB; prețul nu e delco exagerat, iar bateria ține undeva la 3 ore deoarece are 6 celule; vine cu sistem de operare preinstalat, mai exact cu Linux.
Contra: mi-ar fi plăcut să vină cu procesor i3 sau i5, iar USB 3.0 nu are.

Concluzie

Modelul P624G50Mnrr nu e tocmai unul, nou însă cei de la Acer l-au resuscitat punându-i cip grafic de la nVidia din seria 600. Nu știu dacă știți, dar pe desktopuri au fost lansate doar două modele de plăci video din seria 600. Deci, vorbim despre un cip grafic destul de nou care se va dovedi și destul de capabil. Laptopul arată foarte bine și vă recomand preview-ul de alături pentru a vă face o impresie mai bună despre laptop. Dacă vă interesează să-i instalați Windows XP atunci trebuie știut că pe astfel de laptopuri nu merge XP-ul deoarece nu se găsesc drivere.

Te-ar mai putea interesa