Acer Aspire AS5253-C52G32Mnkk

Acest laptop Acer Aspire AS5253-C52G32Mnkk este un laptop performant raportat la preţ. Modelul face parte din categoria celor multimedia (jocuri, filme şi muzică) datorită configuraţiei şi dotărilor. Să nu vă faceţi iluzii că veţi putea juca cine ştie ce jocuri pe acesta deoarece procesorul este unul Dual Core de 1 GHz, deci performanţele sale pot fi comparate cu cele ale unui model pentru netbookuri. În rest, placa video este una integrată (APU) cu suport HD pentru filme şi diverse aplicaţii. Design-ul este cunoscut de la modelele anterioare (5742) şi nu cred că ar trebui să sufere modificări deoarece este ergonomic şi modern. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » care cred că este cam mare pentru cât oferă, performanţele sale sunt puţin peste performanţele unui mini laptop.

Poze

Poza 1
Poza 2

Specificaţii tehnice

Procesorul AMD este unul Dual Core model C-50 care are o frecvenţă de 1 GHz şi cache 1 MB. Ecranul LCD Acer CineCrystal are o rezoluţie HD+ de 1366 cu 768 pixeli şi o diagonală de 15.6 inci. Capacitatea memoriei RAM de tip DDR3 la 1066 MHz este de 2 giga dispusă pe un slot şi poate fi mărită până la 8 giga în caz că este nevoie de mai mult. Hardul are un spaţiu de stocare de 320 de giga la 5400 RPM. Acesta este destul de silenţios deoarece este unul de tip SATA, dar e destul de performant chiar dacă are numai 5400 de rotaţii pe minut. Placa video integrată 6250 nu este una dedicată jocurilor ci filmelor de tip HD şi oferă un plus de autonomie pentru a vă bucura de laptop.

Pe partea de multimedia, comunicaţii şi porturi AS5253-C52G32Mnkk are unitate DVD, un difuzor, cititor de carduri, cameră web de 1.3 MP, microfon, trei USB-uri 2.0, port HDMI, port VGA, mufă RJ-45, ieşire audio şi Wi-Fi.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Acest model de laptop e unul destul uşor (2.6 kilograme), deci e portabil. Autonomia este de circa 3 ore şi ceva. Vine cu un sistem de operare gratuit pentru ca preţul laptopului să nu fie prea mare.

Din păcate, nu are o configuraţie pentru cei pasionaţi de jocuri ci una pentru uz normal (internet, filme şi office).

Concluzie

Un Acer Aspire AS5253-C52G32Mnkk ca acesta ar putea fi o alternativă la un netbook deoarece are configuraţia unui mini laptop dar vine cu dimensiunile şi specificaţiile (rezoluţie ecran) unui laptop.

Te-ar mai putea interesa