Acer Aspire AO725-C7Cbb, laptop portabil și performant

Acer Aspire AO725-C7Cbb e mai degrabă un mini laptop decât un netbook deoarece spre deosebire de vechile modele, acesta aduce un ecran de 11.6 inci HD. Configurația conține noul procesor AMD APU din segmentul mic – C-70 de 1GHz. Cu un ecran ca acesta, puteți viziona filme HD sau folosi diverse aplicații deoarece aveți un spațiu de lucru mai bun. Spre deosebire de altele, acesta e pe albastru care e o culoare plăcută în special că în acest caz e un finisaj metalizat. Alternative pot fi laptopurile de 15 inci sau modelele de 11.6 inci cu Intel. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

E disponibil în diverse culori, însă configurația e cam aceeași. Majoritatea culorilor sunt metalizate astfel sunt mai plăcute. Dacă vă interesează performanțele procesorului, alegeți pe cele cu Intel.

Acer-Aspire-AO725-C6Cbb-2
Așa arată
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul AMD C-70 de 1 GHz e unul de tip APU deci are și o placă video integrată performantă – Radeon HD 7290. Chiar dacă e performantă nu se compară cu cele dedicate care au memorie video proprie/dedicată. Dar și frecvența procesorului nu e chiar așa de mare, de aceea nu vă recomand să jucați jocuri 3D. Puteți viziona filme 720p, folosi aplicații office sau să jucați jocuri 2D. Ecranul său are o diagonală de 11.6 inci are o rezoluție HD care poate fi de folos pentru mai multe detalii sau spațiu de lucru.

Configurația cuprinde și o memorie RAM  de 2GB cu posibilitate de upgrade la 4GB dar numai prin înlocuirea memoriei instalate. Spațiul de stocare e de 320GB care e suficientă pentru un utilizator care nu stochează multe fișiere pe laptop. La capitolele multimedia, porturi și comunicații oferă multe tehnologii, USBuri, HDMI, WLAN, baterie de 4 celule etc.

Bateria de 4 celule oferă cam 5-6 ore autonomie de funcționare, deci mult peste medie și se datorează procesorului cu frecvență scăzută.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are autonomie decentă, ecran superb, culoare bine aleasă, multitasking și placă video eficientă.

Minusuri: nu are tehnologie bluetooth.

Concluzie

Acest Acer Aspire AO725-C7Cbb e o alegere bună dacă vă interesează portabilitatea laptopului dar și eficiența sa în aplicații. Chiar dacă nu oferă o viteză de procesare așa de mare cum puteți întâlni la configurațiile cu Intel, autonomia e mai bună dar și prețul e unul atractiv. Jos am pus un clip cu un model similar și astfel vă puteți face o idee:

Te-ar mai putea interesa